Termometr, jaki najlepszy?

To bardzo poważny wątek. Rozmawiamy o zdrowiu, specjalistach, terapiach i lekach, dostępnych w aptekach, jak i u zielarzy. Dzielimy się doświadczeniami, pomagamy przejść chorobę.
mamuśka17

Termometr, jaki najlepszy?

Post autor: mamuśka17 »

Jaki termometr możecie polecić do domu? Głównie do mierzenia temperatury dzieciom. Na https://24medyczny.pl/kategoria-produkt ... ermometry/ jest kilkanaście modeli, różnych marek. Gdzieś czytałam, że najlepszy jest bezdotykowy. Jednak podobno nie są dokładne. Czy jakiś model macie sprawdzony i możecie go polecić?
Debenhams

Re: Termometr, jaki najlepszy?

Post autor: Debenhams »

Miałam kilka modeli, ostatnio kupiłam nowy termometr iXellence TEMP TriColor od Genexo i on jest zdecydowanie najlepszy. Poza tym jako jedyny posiada pozytywną opinię Instytutu Matki i Dziecka. Mierzy temperaturę ciała dzieci i dorosłych (do ustawienia w opcjach) oraz powierzchni np. temperatury płynu czy wody do kąpieli. Cena ok 115zł, ale warto. Poprzednie termometry które miałam ani w 30% nie były tak dokładne i czułe jak Ixellence. A już reklamowane termometry za 30zł na podczerwień to już w ogóle śmiech na sali i na 99% sfałszowane wyniki.
ODPOWIEDZ