Starania o dzidziusia

To bardzo poważny wątek. Rozmawiamy o zdrowiu, specjalistach, terapiach i lekach, dostępnych w aptekach, jak i u zielarzy. Dzielimy się doświadczeniami, pomagamy przejść chorobę.
tańka

Starania o dzidziusia

Post autor: tańka »

Hej. Już prawie rok z mężem bezskutecznie staramy się o dzidziusia. Moja ginekolog nie widzi w tym nic niepokojącego, ale zaczynam się poważnie martwić. Co robić w takiej sytuacji? Czy może wśród użytkowniczek forum jest jakaś, która miała podobną do mojej sytuację?
aśka

Re: Starania o dzidziusia

Post autor: aśka »

Mój ginekolog w takiej sytuacji kazał po prostu regularnie współżyć i w końcu nam się udało... Po prawie dwóch latach. Była to dla mnie nie mała niespodzianka, bo straciłam już nadzieję. I Tobie również radzę działać, absolutnie nie poddawać się - to najważniejsze.
kaśka

Post autor: kaśka »

Powinniście zrobić badanie kariotypu. Takie badanie nie tylko da Wam pewność pod kątem płodności, ale też wiedze na temat szansy donoszenia ciąży i pewność, że nie przekażecie dzieciom wady genetycznej związanej z liczbą chromosomów. Do tego myślcie pozytywnie, a na pewno wszystko się ułoży :)
złm

Post autor: złm »

Możecie zrobić dodatkowe badania, ale czasami nawet osoby zdrowe i płodne mają problemy z zajściem w ciążę. My staraliśmy się 1,5 roku i w końcu się udało, a jesteśmy zdrowi :). Oczywiście chodziłam przez te cały czas do ginekologa. Korzystam z usług pani doktor Danuy Kurdzis z gabinetu ginekologicznego w Gdańsku. Oni także zajęła się także prowadzeniem mojej ciąży i spisała się doskonale. Gorąco ją polecam.
zzż

Post autor: zzż »

Wiesz, może nie trzeba się martwić, ale lepiej jest to sprawdzić. Sama z mężem chodziłam do na badania niepłodności do dr Pawlika https://gabinetypawlik.pl/diagnostyka-i ... plodnosci/ który przyjmuje w Specjalistycznych Gabinetach w Poznaniu. To jest mój ginekolog, on ma bardzo szeroki zakres usług, później także prowadził moją ciążę, jest naprawdę godny polecenia. Ma bardzo fajne podejście do pacjentów, jest rzetelny pod każdym względem, kompetentny i ma doświadczenie.
Awatar użytkownika
becia

Post autor: becia »

Nam się udało po 2 latach starań ale obawy nie minęły. Cały czas bałam się czy z dzieckiem będzie wszystko w porządku. Lekarz wcale nie musiał mnie namawiać, sama na pierwszej wizycie zapytałam już o badania prenatalne. Zdecydowaliśmy się z mężem na test NIFTY, Warszawa ma kilka autoryzowanych placówek gdzie krew do badania można pobrać, jest również możliwość umówienia wizyty domowej https://badanienifty.pl/test-nifty-warszawa/ . Już po 6 dniach mieliśmy dostępny wynik online, badania co ważne nie stwarzają zagrożenia dla dziecka a są w stanie z bardzo wysoką skutecznością ocenić czy dziecko jest obciążone jakąś chorobą genetyczną.
Lamińka

Post autor: Lamińka »

Ja jestem w 4 miesiącu i jestem już po części badań. Na pewno warto zrobić badania prenatalne tego typu https://www.medicover.pl/badania/nieinw ... e-Veragene Moim zdaniem skoro jest taka możliwość to trzeba korzystać z tak zaawansowanej diagnostyki
żmijka

Post autor: żmijka »

tańka pisze: ↑03 lip 2021, 21:09 Hej. Już prawie rok z mężem bezskutecznie staramy się o dzidziusia. Moja ginekolog nie widzi w tym nic niepokojącego, ale zaczynam się poważnie martwić. Co robić w takiej sytuacji? Czy może wśród użytkowniczek forum jest jakaś, która miała podobną do mojej sytuację?
Może chorujesz na endometriozę? U mnie właśnie ta choroba była przyczyną niepłodności a wszystko wyszło podczas diagnostyki w szpitalu Medicover, może powinnaś iść tam na badania, mają świetnych specjalistów od tej choroby
Jaśko

Post autor: Jaśko »

Ośrodek medyczny wspomaganego rozrodu zyskuje uznanie dzięki swojemu profesjonalizmowi i skutecznym metodom leczenia. Zespół składa się z doświadczonych specjalistów, którzy są zaangażowani w pomoc pacjentom na każdym etapie procesu leczenia. Pełen zakres usług, wraz z opisem dostępnych metod, jest przedstawiony na https://www.novum.com.pl/leczenie-nieplodnosci/ co stanowi cenny zasób wiedzy dla wszystkich zainteresowanych. Takie transparentne podejście buduje zaufanie i pozytywnie wpływa na doświadczenia pacjentów.
Boggusia

Post autor: Boggusia »

Dobry ginekolog to nie tylko lekarz, ale także partner i wsparcie dla kobiety w czasie ciąży. Oprócz prowadzenia kontroli medycznych, specjalista potrafi także udzielać porad dotyczących zdrowego trybu życia, odpowiedniej diety oraz aktywności fizycznej. Ważne jest, aby kobieta czuła się zrozumiana i wsparciem podczas wizyt u lekarza, co może znacząco wpłynąć na jej samopoczucie i zdrowie psychiczne. W stolicy działa to centrum - https://www.boramed.pl/ . Warto zapoznać się z jego ofertą.
julla90

Post autor: julla90 »

Problemy z płodnością ma coraz więcej par. Dlatego najlepiej udac się do specjalistow. Słyszałam, że świetnych ma klinika leczenia niepłodności Kraków. Pomogli tam już wielu parom. Myślę, że im wcześniej zacznie się leczenie tym lepiej.
ODPOWIEDZ