Probiotyk
To bardzo poważny wątek. Rozmawiamy o zdrowiu, specjalistach, terapiach i lekach, dostępnych w aptekach, jak i u zielarzy. Dzielimy się doświadczeniami, pomagamy przejść chorobę.
Re: Probiotyk
Post autor: łowca »
W takiej sytuacji rzeczywiście potrzebne Ci będą probiotyki im szybciej twoja flora jelitowa wróci do równowagi tym lepiej. Ja staram się zawsze brać probiotyk podczas kuracji antybiotykami i nawet długo po niej
Post autor: Frńia »
Mam do was pytanie. Czy ktoś z was stosował, te kapsułki https://mynarum.com/narimax-kapsulki-20 ... 60,84.html przy Helicobacter ? Słyszałam, że mogą wspomóc terapie. Maiłam problemy żołądkowe i okazało się, że to te paskudztwo. Jutro zaczynam leczenie i chce je wspomóc.
Post autor: Mariolkaś »
nie ma znaczenia, tak naprawdę, jaki probiotyk wybierzesz. Ważne, by brać go zgodnie z zaleceniem lekarza czy tego, co wyczytasz w ulotce. Probiotyków na rynku jest pełno - w kropelkach, w pastylkach, w proszku do rozpuszczenia... wybierasz to, co wygodniej Tobie przyjmować. Pamiętaj też, że probiotyk musisz brać dłużej niż antybiotyk. Dużo osób niestety o tym zapomina i wraz z zakończeniem antybiotykoterapii, ostawia również probiotyk.
Mariola
-----------------------------------
najlepszy wywóz śmieci Luboń
Mariola
-----------------------------------
najlepszy wywóz śmieci Luboń
Post autor: Żmijka »
Ja w okresie jesienno-zimowym, a w obecnej sytuacji szczególnie zażywam probiotyki codziennie. Zresztą, całą rodziną stosujemy. Dzieciom podaję kropelki, bo łatwo je zaaplikować, a teraz Multilac Baby można kupić w fajnej cenie, dwie buteleczki w zestawie, druga jest tańsza o połowę.
Post autor: Bośka »
A orientujesz się może, czy te krople Multilac Baby mogę wymieszać dziecku z napojem, żeby nie było żadnego problemu z podaniem?Żmijka pisze: ↑01 lis 2020, 23:16 Ja w okresie jesienno-zimowym, a w obecnej sytuacji szczególnie zażywam probiotyki codziennie. Zresztą, całą rodziną stosujemy. Dzieciom podaję kropelki, bo łatwo je zaaplikować, a teraz Multilac Baby można kupić w fajnej cenie, dwie buteleczki w zestawie, druga jest tańsza o połowę.
- breszka
a probiotyki urologiczne stosujecie? sporo osob o tym zapomina, a jednak jest to wazna kwestia o ktora na pewno wypadaloby zadbac
ja zawsze mam w szafce z lekami Urolact, odkad udalo mi sie dzieki niemu wygrac z infeckajmi ukladu moczowego, stal sie moim nieodlacznym kompanem 

- kernel
Słyszałam że lepsze są synbiotyki ale ja stosuję zawsze to co zaleci lekarz a więc najlepszy probiotyk dla dzieci . Uważam że lekarz wie najlepiej co będzie odpowiednie dla mojego dziecka. Ja jeszcze dla siebie stosuje https://mynarum.com/narum-mumio-200-mg- ... 61,53.html bo mają dobry sklad i pomagają.
Post autor: całkowita »
Najlepiej poradzić się lekarza, wtedy doradzi i zaleci w zależności od objawów co zrobić co kupić. Przy antybiotyku szczególnie trzeba zadbać o florę jelitową i ja zwykle wtedy dostaję zalecenie od lekarza żeby stosować proctolact bo to najlepszy probiotyk dla osób takich jak ja chorujących na hemoroidy
- stella
To prawda! Ja też zawsze pytam które probiotyki będą dla mnie najlepsze i jak dotąd wychodzi mi to na dobre. Na pewno warto zawsze się upewnić który kupić bo probiotyki różnią się od siebie składem, niektóre z nich mają też w składzie nie tylko pożyteczne bakterię ale też pożywkę dla nich. Na nie warto zwrócić uwagę.kernel pisze: ↑02 mar 2021, 8:59 Słyszałam że lepsze są synbiotyki ale ja stosuję zawsze to co zaleci lekarz a więc najlepszy probiotyk dla dzieci .
- becia
Słuchajcie nie ma jednego najlepszego który pomoże na wszystko. To są produkty wspierające pamiętajcie, trzeba je brać ale nie oczekiwać cudów. Jak masz biegunkę po antybiotyku to potrzebujesz odpowiedniego leku by ją zwalczyć. To są zazwyczaj zakażenia clostridium. Poza antybiotykami zobaczcie jak się je leczy https://www.youtube.com/watch?v=DpRuieIYLdQ .
Post autor: juliś »
Bardzo fajnie sprawdza się też taki probiotyk jak Narum Fast, ja go zamawiam zazwyczaj online. Ma bardzo dobry skład, o wiele silniejszy niż standardowe probiotyki które dostępne są w aptekach. Polecam, jeśli ktoś poszukuje dobrego i sprawdzonego probiotyku np. przy antybiotykoterapii.
Wróć do „Zdrowie - medycyna, leki, terapie, specjaliści”
Przejdź do
- Forum
- ↳ Biżuteria
- ↳ Biżuteria męska
- ↳ Zegarki męskie i damskie, oferty, historie, trendy
- ↳ Biżuteria dla dzieci
- ↳ Znane i cenione marki - opinie
- ↳ Pielęgnacja, czyszczenie - jak zadbać o biżuterię
- ↳ Ślub
- ↳ Porady
- ↳ Różne