Macie na tym polu jakieś doświadczenia?
Jak wygląda pierwsze badanie prenatalne?
Czego można się po nim spodziewać?
Tutaj https://www.gyncentrum.pl/blog/pl/pierw ... prenatalne widziałam namiar na coś takiego.
Piszą tam sporo o tym jak to wygląda.
Chciałabym jednak poznać też wasze rady i opinie jeśli ktoś z was był na takim badaniu w ostatnim czasie.
Pierwsze badanie prenatalne - co i jak?
To bardzo poważny wątek. Rozmawiamy o zdrowiu, specjalistach, terapiach i lekach, dostępnych w aptekach, jak i u zielarzy. Dzielimy się doświadczeniami, pomagamy przejść chorobę.
- PannaMigotka
- blyskotka
Re: Pierwsze badanie prenatalne - co i jak?
ja swoje pierwsze badanie prenatalne bardzo milo wspominam, nie moglam sie go doczekac
wtedy tak naprawde moglam przez dluzsza chwile popatrzec na maluszka, lekarz dokladnie badal, sprawdzal czy wszystko ok, mierzyl
zdrowie dziecka jest dla mnie sprawa priorytetowa. w ciazy sporo tez czytalam na temat leczenia komorkami macierzystymi i zdecydowalam sie na pozyskanie i bankowanie krwi pepowinowej w Diagnostyka Bank Komorek Macierzystych, zycie jest nieprzewidywalne, warto byc przygotowanym

Post autor: Malwą »
No dokładnie! Wreszcie ktoś wspomniał o tym, jakie to niesamowite przeżycie.
Ja byłam na badaniach prenatalnych u pani doktor Rozmus-Warcholińskiej w Częstochowie, którą też poleciła mi koleżanka. Ciężko było się do niej dostać, ale byłam naprawdę bardzo zdeterminowana i obecnie tego nie żałuję.
A co do krwi pępowinowej to też się nad tym zastanawiam!

- becia
Już od 10 tygodnia ciąży można wykonać badanie NIPT, charakteryzuje się ono wysoką czułością, wyższą niż tradycyjne przesiewowe badania prenatalne. Jednocześnie test NIPT jest zupełnie bezpieczny – do badania wystarczy próbka krwi pobrana od matki. Testem tego typu jest NIFTY, jeśli szukacie więcej informacji również co do cen to odsyłam na stronę https://badanienifty.pl/czeste-pytania/test-nipt-cena/ .
- maniola
Już po 10 tygodniu ciąży można wykonać testy DNA który bada dziecko pod kątem chorób genetycznych - https://www.testdna.pl/badania-prenatal ... nifty-pro/ . Jest bardzo łatwy do przeprowadzenia, bo pobierana jest tylko krew matki, nie ma konieczności robienia amniopunkcji jak w przypadku klasycznych badań prenatalnych. Wyniki są dostępne już nawet na następny dzień.
Post autor: Lamińka »
Na pewno warto się na spokojnie zastanowić, które z badań w ogóle wykonywać. Na przykład ja się zdecydowałam na Veragene - https://www.medicover.pl/badania/nieinw ... e-Veragene przede wszystkim z racji na niską inwazyjność i bezpieczeństwo dziecka
Post autor: siódma »
Na pewno warto wykonać te nieinwazyjne badania, bo to nie zaszkodzi ani nam ani dziecku. Dopiero jak się okaże, że coś jest nie w porządku to wtedy można myśleć o innych badaniach. Ale na pewno warte się na nie udać do pani doktor Rozmus-Warcholińskiej.
Wróć do „Zdrowie - medycyna, leki, terapie, specjaliści”
Przejdź do
- Forum
- ↳ Biżuteria
- ↳ Biżuteria męska
- ↳ Zegarki męskie i damskie, oferty, historie, trendy
- ↳ Biżuteria dla dzieci
- ↳ Znane i cenione marki - opinie
- ↳ Pielęgnacja, czyszczenie - jak zadbać o biżuterię
- ↳ Ślub
- ↳ Porady
- ↳ Różne