Nawilżenie ciała
To bardzo poważny wątek. Rozmawiamy o zdrowiu, specjalistach, terapiach i lekach, dostępnych w aptekach, jak i u zielarzy. Dzielimy się doświadczeniami, pomagamy przejść chorobę.
- teriada
Re: Nawilżenie ciała
Kosmetyki mają różny skład i właśnie to przekłada się także na kondycję skóry. Mam olejek witaminowy balansujący HB i dzięki niemu moja skóra nie jest przesuszona. Ma on naturalny skład i nie podrażnia skóry. Po kilku tygodniach odkąd go używam widzę, że skóra jest w lepszej kondycji.
- Klubowa
Moim zdaniem najlepiej do nawilżania ciała sprawdzają się kosmetyki naturalne. Bardzo duży wybór sprawdzonych produktów do nawilżania ciała i twarzy znajdziesz w aptece internetowej https://www.apteka-leki.pl/ . Tu możesz kupić kosmetyki znanych producentów w bardzo przystępnych cenach. Robiąc zakupy za 119 zł przesyłka jest bezpłatna.
- meryntrant
Post autor: meryntrant »
Kolega ostatnio znalazł naprawdę bardzo fajną stronkę https://ktomalek.pl/blog/witamina-d-dla ... ienia/w-51 gdzie znajdziecie multum informacji dotyczących lekarstw oraz zdrowia. Zweryfikujecie tam leki oraz zamówicie je dla siebie. Polecam!
- blondziaa
ja staram sie codziennie, ale wiadomo czasem sie nie chce. dla mnie najlepszy jest krem natluszczajaco nawilzajacy od novaclear, kupilam go w aptece. jest dosc wydajny i nie pozostawia na skorze filtra i dosc szybko sie wchlania.
- Milenna88
jeśli szukacie wyjątkowych propozycji w zakresie nawilżenia to koniecznie zajrzyjcie na https://www.neutrogena.com.pl/ gdzie znajdziecie mnóstwo świetnych wskazówek oraz produktów z pomocą których osiągniecie ten odpowiedni stan i pomimo coraz starszego wieku nadal będziecie pięknie się prezentować. Pozdrawiam!
- Amela22
Ja stosuje serię dermokosmetyków Atopis z Novaclear. Super nawilżają cerę, łagodzą podrażnienia i zaczerwienienia, przynoszą ukojenie suche i spierzchniętej skórze. Duży plus za to, że szybko się wchłaniają:)
- marlenka
A próbowaliście nawilżać ciało naturalnymi olejkami? Dużo lepiej nawilżają ciało niż tradycyjne balsamy. Polecam zerknąć na ichemia.pl mają bardzo fajne olejki arganowe lub też z czarnuszki.
- Majkaaa
Też znam i stosuję te kosmetyki:) Przyjemnie nawilżają i wygładzają cerę, nadają jej miękkości i chronią.Amela22 pisze: ↑29 gru 2019, 20:12 Ja stosuje serię dermokosmetyków Atopis z Novaclear. Super nawilżają cerę, łagodzą podrażnienia i zaczerwienienia, przynoszą ukojenie suche i spierzchniętej skórze. Duży plus za to, że szybko się wchłaniają:)
- Olkka
To prawda, jeśli chodzi o nawilżenie, natłuszczenie skóry to chyba najlepsza seria z jaką się zetknęłam. Kosmetyki są delikatne więc nadają się nawet do tej najbardziej wymagającej cery a przy tym bardzo skuteczne;)
- trawjaata
dobrze pomyśleć także o wsparciu skóry od środka, to nie jest obojętne jaka jest nasza dieta, cz pijemy dużo wody, też wspomagajaco biorę od paru tygodni kapsulki oeparol, moja skóra wygląda dużo lepiej nie jest taka sucha i szara jak to było po zimie
- pukla123
jak o skuteczne nawilżenie ciała to super jest Naturalny balsam do ciała z beBIO Active Cosmetiqs w składzie same naturalne składniki, bez parabenów i konserwantów. Jak odkąd je stosuję nie mogę narzekać na stan skóry i włosów, także ze swego doświadczenia polecamOlkka pisze: ↑16 mar 2020, 14:22 To prawda, jeśli chodzi o nawilżenie, natłuszczenie skóry to chyba najlepsza seria z jaką się zetknęłam. Kosmetyki są delikatne więc nadają się nawet do tej najbardziej wymagającej cery a przy tym bardzo skuteczne;)
- miguela
Ktoś wcześniej wspominał o suplementach, to też fajny sposób żeby poprawić stan skóry, ja piję estrovitę skin, ma olej z wiesiołka, ogórecznika, witaminy E, D, widzę, że dobrze wpłynęło to na moja skórę
Ostatnio zmieniony 17 cze 2020, 15:53 przez miguela, łącznie zmieniany 1 raz.
- kisssza
Olej z wiesiołka genialnie wplywa na skórę, nawilża ale też przy problemach skórnych się sprawdza typu azs, trądzik, fajnie działa na włosy i paznokcie. Kupiłam kolejne opakowanie oeparolu i łykam codziennie, warto, widac poprawę
- pikipiki
A moze kremy z bielendy? Np seriavegan musli do twarzy i ciala? to naturalne skladniki z owsa i przenisy pozyskiwanych z ekologicznych upraw, ladny delikatny zapach, szybko sie wchlaniaja nie pozostawajac kleistej skóry no i nie sa drogie a latwo dostepne 

Post autor: Małgośka »
Zarówno do twarzy jak i ciała polecam krem Dermaveel. Idealny dla suchej skóry, skóry atopowej i swędzącej. Stosowany regularnie przynosi świetne rezultaty.
Post autor: Miśa »
Ja od dawna stosuje produkty serii eco nature firmy bielendy , Od czasu kiedy stosuje nie mam problemu ze skórą warto zainwestować kilka zł i kupić naturalny produkt bez zbędnych składników
Post autor: borówka »
Ja polecam krem octenicare. Świetnie nawilża skórę. Jest też odpowiedni na odparzenia i blizny. Mam go w domowej apteczce od dawna i nie raz bardzo mi pomógł. Ten krem jest dostępny bez recepty, ma super skład i nie kosztuje wiele.
- mczay
Najlepiej zająć się tym jak najszybciej aby nie dopuścić do podrażnień. Jeśli wciąż nie znalazłaś kremu idealnego, polecam octenicare. Ja go pokochałam ze względu na dobry skład i szerokie zastosowanie. To, że tak dobrze nawilża odkryłam przypadkiem, gdy stosowałam go na swoje blizny po trądziku. W obu przypadkach jest zaskakująco dobry 

Post autor: ścieżyna »
„Pocałunek anioła” jest sekretnym sposobem hollywoodzkich gwiazd na gładką buzię. Twarz, szyję i dekolt pokryj grubą warstwą kremu, może być najtańszy, np. z notino nawilżający i przykryj gazą, zmoczoną w lekko ciepłej niegazowanej wodzie mineralnej. Po 30 minutach gazę usuń. Efekt murowany.
Post autor: włosyskup »
Super, dzieki za link.Milenna88 pisze: ↑01 gru 2019, 23:30 jeśli szukacie wyjątkowych propozycji w zakresie nawilżenia to koniecznie zajrzyjcie na https://www.neutrogena.com.pl/ gdzie znajdziecie mnóstwo świetnych wskazówek oraz produktów z pomocą których osiągniecie ten odpowiedni stan i pomimo coraz starszego wieku nadal będziecie pięknie się prezentować. Pozdrawiam!
-
skup włosów
Post autor: Graś Anka »
Cześć
Podepnę się pod temat nawilżania skóry. Kosmetyki naturalne to dobry trop, tak samo dermokosmetyki. Ostatnio sporo się słyszy o wodzie termalnej. Stosujecie? Podobno genialny i niedoceniany kosmetyk. No i chodzi teraz za mną myśl, żeby kupić. Co myślicie?

Post autor: Żana »
Nie to że niedoceniany, a mało znany kosmetyk. Tak przynajmniej mi się wydaje. Ja lubię i używam wody termalnej Avene https://www.eau-thermale-avene.pl/ . Głównie do twarzy szyi i dekoltu. Odświeża, nawilża, poprawia wygląd skóry. Najlepiej ją zaaplikować tuż przed nałożeniem innych kosmetyków, kremów na dzień czy na noc. Wtedy działają one o wiele lepiej
Post autor: Andżela »
Ja mam cerę suchą i wrażliwą i fajnie mi się na nią sprawdza Hydrolotion do ciała z lilią wodną od Cosnature. Działa łagodząco i odżywczo. Dzięki ekstraktowi z lilii wodnej skóra jest przyjemnie wygładzona, nawilżona i bardziej elastyczna. Krem nadaje tez przyjemny zapach:) Dodatkowo ma lekką konsystencję i szybko się wchłania:)
- Ogrodnik78
Post autor: Ogrodnik78 »
Witam, nawilżacie usta? Chętnie poznam wasze opinie, bardzo zależy mi na tym,by kupić naturalną pomadkę do ust. Co sądzicie o kosmetykach firmy ziaja? Ja upatrzyłam sobie ten balsam https://ziaja.com/c/balsamy-do-ust-315 Czy uważacie,że warto korzystac z tego typu kosmetyków?
Wróć do „Zdrowie - medycyna, leki, terapie, specjaliści”
Przejdź do
- Forum
- ↳ Biżuteria
- ↳ Biżuteria męska
- ↳ Zegarki męskie i damskie, oferty, historie, trendy
- ↳ Biżuteria dla dzieci
- ↳ Znane i cenione marki - opinie
- ↳ Pielęgnacja, czyszczenie - jak zadbać o biżuterię
- ↳ Ślub
- ↳ Porady
- ↳ Różne