Leki na nużeńca - czy odexim pomoże?

To bardzo poważny wątek. Rozmawiamy o zdrowiu, specjalistach, terapiach i lekach, dostępnych w aptekach, jak i u zielarzy. Dzielimy się doświadczeniami, pomagamy przejść chorobę.
Aregedtą

Leki na nużeńca - czy odexim pomoże?

Post autor: Aregedtą »

Bardzo sporo ostatnio naczytałam się na temat nużeńca i że potrafi on jak nic innego imitować zwykły trądzik o dosyć mocno nasilonym stanie. Wiem, że warto z tym iść do dermatologa, ale zanim dojdzie do wizyty chciałam się wpierw rozeznać na temat tego jak to się w ogóle leczy. Znalazłam właśnie w tych artykułach, które sobie czytałam odexim i zastanawiam się czy to jest skuteczne, a jak nie to co mozna robić już teraz z tym?
Pieczarką

Re: Leki na nużeńca - czy odexim pomoże?

Post autor: Pieczarką »

Wydaje mi się, że mimo wszystko dermatolog przypisze Tobie właśnie coś w ten deseń lub może dodatkowo jakąś maść, bo to jest jedna z dróg radzenia sobie z tą dolegliwością i wielu alternatyw niestety nie ma. Ale mimo wszystko warto żeby do niego poszła, bo może coś jeszcze Tobie podpowie
Jąwor192

Post autor: Jąwor192 »

Na pewno kluczową rzeczą jest również to gdzie ten nużeniec występuje, bo jednak w zależności od tego terapia też się trochę różni od siebie, nie znacznie, ale jednak różnica jest. Warto byłoby właśnie to doprecyzować, wtedy ja oraz pewnie reszta Pań będzie mogła coś więcej powiedzieć.
Aregedtą

Post autor: Aregedtą »

Rozumiem, to tak u mnie to głównie jest na skórze twarzy, ale zauważyłam, że w okolicach oczu również się to pojawia w niewielkim stopniu, na pewno znacznie mniejszym niż wszędzie indziej. Dlatego również postanowiłam zapytać o jakąś radę, bo nie każdym kremem czy innym produktem będzie pewnie można walczyć z tym nużeńcem przy oczach nie?
Lumisią09

Post autor: Lumisią09 »

No to według mnie sytuacja wygląda tak. Jak najbardziej możesz kupić sobie ten zestaw i z nużeńcem na samej twarzy sobie bez problemowo poradzisz. Z oczami jest znacznie gorzej i warto byłoby o to już zapytać specjalistę, bo tam już w grę będą wchodzić jakieś maści, może krople jeśli masz przy okazji uczucie suchego oka
ODPOWIEDZ