Leczenie migreny tlenem?

To bardzo poważny wątek. Rozmawiamy o zdrowiu, specjalistach, terapiach i lekach, dostępnych w aptekach, jak i u zielarzy. Dzielimy się doświadczeniami, pomagamy przejść chorobę.
Awatar użytkownika
maksik

Leczenie migreny tlenem?

Post autor: maksik »

Czy ktoś może cierpi na migrenę i skorzystał z leczenia tlenem? Jakiś czas temu widziałam reklamę komory hiperbarycznej. Podobno tlen działa. Ale obecnie nie bardzo chciałabym korzystać z takich miejsc i zastanawiam się nad zakupem koncentratora tlenu do użytku domowego. Na 24medyczny.pl są dostępne urządzenia Oterapia. Ale czy takie leczenie tlenem pomaga?
Awatar użytkownika
myszka

Re: Leczenie migreny tlenem?

Post autor: myszka »

Ja nie, ale wiem, ze tlenoterapia staje się coraz bardziej popularna a korzystają z niej również sportowcy. Można kupić koncentratory Oterapia do użytku domowego o którym wspominasz. To urządzenie jest bardzo łatwe w obsłudze. Ale należy pamiętać, ze tlen to lek i stosowanie go bez konsultacji z lekarzem może być bardzo niebezpieczne. Ważna jest ilość jaką można przyjąć. Nie można podpiąć się pod koncentrator i siedzieć godzinami.
Awatar użytkownika
Ogrodnik78

Re: Leczenie migreny tlenem?

Post autor: Ogrodnik78 »

Witam, mam problemy z migrenami. Czy uważacie,że dobrym pomysłem jest korzystanie z komory normobarycznej https://normolife.com/przeciwwskazania/ Co sądzicie ? Prosze o wasze opinie.
ODPOWIEDZ