Jak wygląda kurs przygotowujący do porodu?

To bardzo poważny wątek. Rozmawiamy o zdrowiu, specjalistach, terapiach i lekach, dostępnych w aptekach, jak i u zielarzy. Dzielimy się doświadczeniami, pomagamy przejść chorobę.
Awatar użytkownika
Mała_Mi

Jak wygląda kurs przygotowujący do porodu?

Post autor: Mała_Mi »

Cześć! Od dłuższego czasu myślę, czy zapisać się na kurs przygotowujący do porodu. Zastanawiam się jak wygląda taki kurs i czy warto się na niego wybrać. A Wy co sądzicie?
Awatar użytkownika
Iliana82

Re: Jak wygląda kurs przygotowujący do porodu?

Post autor: Iliana82 »

Jak byłam na kursie w centrum mam to przerobiliśmy wszystkie praktyczne tematy – takie jak pielęgnacja noworodka, karmienie, laktacje, przygotowanie do porodu, jak dbać o zęby, pierwsza pomoc… Nauczyłam się wszystkiego co było istotne.
Awatar użytkownika
Łagoda

Post autor: Łagoda »

Kurs przygotowujący do porodu to pewna wiedza, a według mnie lepiej mieć rzetelną wiedzę, niż jej nie mieć. 
Awatar użytkownika
becia

Post autor: becia »

Poród jeszcze daleko przede mną, na razie podjęłam decyzję o wykonaniu badań prenatalnych. Zdecydowałam się na test NIFTY, Wrocław ma 3 autoryzowane punkty gdzie można się zapisać https://badanienifty.pl/test-nifty-wroclaw/ . Wiem, że do badania będzie potrzebna tylko moja krew, jest całkowicie bezpieczny i nieinwazyjny i nie wymaga szczególnego przygotowania. Ten test jest doskonałą alternatywą dla badań inwazyjnych, przy których istnieje nawet ryzyko poronienia.
Mentlikk

Post autor: Mentlikk »

Kursy oferowane przez szkołę rodzenia w Olesnie to doskonała okazja, aby w pełni przygotować się do porodu Olesno. Zajęcia są prowadzone przez wykwalifikowanych specjalistów, którzy dostarczają przyszłym rodzicom wiedzy na temat fizjologii ciąży, technik relaksacyjnych oraz metod łagodzenia bólu porodowego. Dzięki temu uczestnicy kursów mogą zyskać pewność siebie i spokój, który jest nieoceniony w czasie porodu. Szkoła rodzenia to idealne miejsce na zdobycie kompleksowej edukacji w przyjaznej atmosferze. Więcej na: Przygotowanie do porodu Olesno
ODPOWIEDZ