Herbata zimowa

To bardzo poważny wątek. Rozmawiamy o zdrowiu, specjalistach, terapiach i lekach, dostępnych w aptekach, jak i u zielarzy. Dzielimy się doświadczeniami, pomagamy przejść chorobę.
naścia

Herbata zimowa

Post autor: naścia »

Słuchajcie, odkryłam, że w palarni kawy UpCafe, mają też rewelacyjne mieszanki herbat. Zastanawiam się jakie zamówić, może polecicie jakieś typowo zimowe smaki? żeby pachniały świętami :)
oliś

Re: Herbata zimowa

Post autor: oliś »

Jeśli chcecie pozbyć się zbędnych kilogramów, to nie wiem czy wiecie, ale herbata z czerwonokrzewu pomaga w odchudzania. Ma ona również wiele innych pozytywnych właściwości. Nie tylko można dzięki niej zadbać o wygląda naszej skóry, ale również opóźnia procesy starzenia. Na pewno plusem jest również to, że jest bezpieczna dla żołądka. Wiele osób ją chwali.
Grażka

Re: Herbata zimowa

Post autor: Grażka »

Zimą najlepsze są moim zdaniem herbaty rozgrzewające - na przykład z dodatkiem miodu, soku malinowego, imbiru, cynamonu itp. To nie tylko świetny sposób na rozgrzanie się, ale również ochrona przed przeziębieniem organizmu ;) Ja bardzo lubię takie właśnie herbaty również ze względu na ich ciekawy, wyjątkowy smak i aromat. Jestem wielbicielką korzennych przypraw.
ODPOWIEDZ