Echo serca a wady
To bardzo poważny wątek. Rozmawiamy o zdrowiu, specjalistach, terapiach i lekach, dostępnych w aptekach, jak i u zielarzy. Dzielimy się doświadczeniami, pomagamy przejść chorobę.
- cado
Echo serca a wady
Czy badanie echo serca jest w stanie wykryć wady serca? Byłam u kardiologa i po wstepnej wizycie i rozmowie oraz innych badaniach wstępnych kazał zrobić właśnie echo. Zapisałam się do https://cardioteam.pl/ i czekam na swoją kolejkę. Trochę się obawiam, że rzeczywiście mam jakieś problemy z serduchem...
- Welinka
Re: Echo serca a wady
Moj dziadek ma spore problemy z sercem - ma teraz co prawda rozrusznik jednak musi uwazac na to co je. Niestety tez nikt za bardzo z rodziny nie ma czasu na opiekowanie sie nim, a chcemy dla niego jak najlepiej. Odkad przebywa w domu seniora Pod Topolami w Piotrkowie Kujawskim https://podtopolami.eu to rzeczywiscie jego stan zdrowia sie poprawil. Juz szybko sie tak nie meczy ze wzgledu na to ze przebywa pod calodobowa opieka medyczną no i odzywia sie tutaj zdrowo. Jestesmy juz o niego spokojni
Post autor: koleś »
Wydaje mi się, że w taki badaniu uwydatnią się problemy z sercem, ale mogę się mylić. Warto to sprawdzić z odpowiednim specjalistą. Ja sama na przykład patrzę na to przez pryzmat wielu doświadczeń i wiem, że na pewno USG wam w tym pomoże. Można również iść o krok dalej i holter ciśnieniowy Lublin zrobić. To na pewno da pełen obraz sytuacji.
Post autor: śledziona »
Zgadzam się z @koleś. Echo serca jest badaniem bezpiecznym i nieinwazyjnym, można je powtarzać wielokrotnie. Dzięki niemu lekarz ma dokładny wgląd w budowę mięśnia serca i naczyń krwionośnych. Ja miałam robione w klinice MULTIMED w Warszawie, bo akurat mam wadę zastawek i kontroluje się regularnie. Warto trafić na tak dobrą klinikę jak ja. Jestem bardzo zadowolona i każdemu polecam.koleś pisze: ↑29 sty 2021, 7:11 Wydaje mi się, że w taki badaniu uwydatnią się problemy z sercem, ale mogę się mylić. Warto to sprawdzić z odpowiednim specjalistą. Ja sama na przykład patrzę na to przez pryzmat wielu doświadczeń i wiem, że na pewno USG wam w tym pomoże. Można również iść o krok dalej i holter ciśnieniowy Lublin zrobić. To na pewno da pełen obraz sytuacji.
Wróć do „Zdrowie - medycyna, leki, terapie, specjaliści”
Przejdź do
- Forum
- ↳ Biżuteria
- ↳ Biżuteria męska
- ↳ Zegarki męskie i damskie, oferty, historie, trendy
- ↳ Biżuteria dla dzieci
- ↳ Znane i cenione marki - opinie
- ↳ Pielęgnacja, czyszczenie - jak zadbać o biżuterię
- ↳ Ślub
- ↳ Porady
- ↳ Różne