Co zrobić gdy odczuwam bezsens życia?
To bardzo poważny wątek. Rozmawiamy o zdrowiu, specjalistach, terapiach i lekach, dostępnych w aptekach, jak i u zielarzy. Dzielimy się doświadczeniami, pomagamy przejść chorobę.
- Bromira1975
Co zrobić gdy odczuwam bezsens życia?
Post autor: Bromira1975 »
Nie wiem czy to wpływ jesieni, ale ostatnio odczuwam bezsens życia. Nie potrafię znaleźć żadnych pozytywnych rzeczy. Czy ktoś z Was miał tak kiedyś podobnie? Jak sobie z tym poradzić?
- zaira62
Re: Co zrobić gdy odczuwam bezsens życia?
A myślałaś może o terapii indywidualnej? Według mnie takie spotkania z terapeutą mogą bardzo pomóc. Szczególnie jeśli czujesz się tak beznadziejnie.
- Olgierd_80
Post autor: Olgierd_80 »
Kiedy czułem się podobnie, to zapisałem się do poradni Salomon. Uczęszczałem na terapię indywidualną przez kilka miesięcy i mój stan znacznie się poprawił.
- paula00
Na pewno nie można takich rzeczy bagatelizować i trzeba szukać pomocy. A jeśli myśli się, że da się radę samemu z tym wygrać to jest się w ogromnym błędzie, bo z dnia na dzień będzie się popadać w to coraz głębiej. Wiem jak to jest, bo sama przez to przechodziłam. Pomoc znalazłam w https://psychomedic.online/ , pomimo że brałam udział w wideo konsultacjach pani psycholog bardzo mi pomogła. Wzbudziła moje zaufanie dzięki czemu nie miałam problemu aby się przed nią otworzyć. A później małymi kroczkami wyciągnęła mnie z tego.
- klejka
Żyjemy w ciężkich czasach, pędzie pracy, mnóstwa obowiązków - to normalne, że większość osób ma problem, aby sobie z tym wszystkim poradzić. Nie bójmy się prosić o pomoc w takich sytuacjach. Rozwiązaniem może być wizyta u psycholog dąbrowa górnicza który nas po prostu wysłucha i zaproponuje najlepsze rozwiązanie.
- sansa
Najlepiej skonsultować też się z dobrym psychologiem
Sama korzystałam własnie z http://psychomedic.online warto udać się na psychoterapię, tyle, że wa wsi, czy w mniejszych miastach na ogół nie ma dobrych psychologów. Terapia zdalna, taka przez internet będzie wtedy chyba najlepszym wyborem, takie jest moje zdanie korzystalam i jestem zadowolona.

- malutka_alutka
Post autor: malutka_alutka »
Polecam wybrać się na terapię. Naprawdę - musimy zdać sobie sprawę, że to nie wstyd, tylko pomoc dla samej siebie! Bezsens życia, problemy z motywacją, odkładanie rzeczy na później - to wszystko problemy natury psychologicznej! Trzeba zdać sobie z tego sprawę i... leczyć!
- klejka
Z pewnością pomoc psychologa będzie tutaj nieoceniona. Warto zdać się na doświadczenie i profesjonalizm takiej osoby. Ze swojej strony na pewno mogę wam polecić https://wetalk.pl/ - jestem przekonana, że będziecie zadowoleni z takiego wyboru.
Post autor: Tośka21 »
To nie są proste sprawy. Skoro jesteście na takim etapie swojego życia, to chyba jednak najlepiej byłoby sięgnąć po odpowiednią opiekę psychologiczną. Na stronie https://psychomedic.pl/psychiatra-krakow/ macie sporo informacji na ten temat, więc koniecznie już teraz tam zajrzyjcie. W ten sposób będziecie w stanie o wiele lepiej poradzić sobie w kontekście powrotu chęci do życia.
- Karamia
Dokładnie z takiego powodu zaczęła pić moja siostra, a jeszcze żeby tego było mało miesza alkohol z coraz większą ilością leków. W takiej sytuacji musimy wszystko zrobić aby przeszła terapię w prywatnym ośrodku terapii uzależnień Nefo. Tam będzie nadzieja na jej wyleczenie.
Wróć do „Zdrowie - medycyna, leki, terapie, specjaliści”
Przejdź do
- Forum
- ↳ Biżuteria
- ↳ Biżuteria męska
- ↳ Zegarki męskie i damskie, oferty, historie, trendy
- ↳ Biżuteria dla dzieci
- ↳ Znane i cenione marki - opinie
- ↳ Pielęgnacja, czyszczenie - jak zadbać o biżuterię
- ↳ Ślub
- ↳ Porady
- ↳ Różne