Strach przed ślubem kościelnym

Planujesz swój ślub? Nie możesz zdecydować się na sukienkę ślubną? Chcesz zasięgnąć opinii o wybranej sali weselnej? Borykasz się z wybraniem zaproszeń ślubnych? Nie bądź w tym sam/sama! Dołącz do nas!
Awatar użytkownika
Andżelika_72

Strach przed ślubem kościelnym

Post autor: Andżelika_72 »

Czy strach przed ślubem kościelnym to normalne?
Awatar użytkownika
boguchwała-95

Re: Strach przed ślubem kościelnym

Post autor: boguchwała-95 »

A czego tak właściwie się boisz?
Awatar użytkownika
Andżelika_72

Najbardziej chyba tego, że taki ślub mnie uwiąże na całe życie.
Awatar użytkownika
boguchwała-95

Ale to chyba właśnie po to wchodzi się w małżeństwo, co nie? ;-)
Awatar użytkownika
Andżelika_72

No tak, ale nigdy nie wiesz, co się stanie z drugą osobą, jak się zmieni, co się stanie. Moja mama miała stuprocentową pewność, którą zakończył romans ojca po 10 latach...
Awatar użytkownika
boguchwała-95

Aa, to o to chodzi... ;-) Wiesz, ślub kościelny to nie jest koniec świata. Dziś masz możliwość starania się o unieważnienie małżeństwa, możesz więc wziąć rozwód cywilny i "kościelny". Małżeństwo to ryzyko, może się okazać najlepszą decyzją w życiu lub najgorszą... ;-)
Awatar użytkownika
mona

Post autor: mona »

Dokładnie tak. Istnieje coś takiego jak stwierdzenie nieważności małżeństwa. Kodeks prawa kanonicznego przewiduje sytuacje, w których wyrażona zgoda małżeńska jest nieważna. Moim zdaniem powinnaś porozmawiać z adwokatem kościelnym - tu http://www.poradniasalomon.pl/ jest na przykład możliwość konsultacji. Myślę, że on rozwieje wszelkie Twoje wątpliwości.
Igunia

Post autor: Igunia »

Nie ma się czego bać. odezwij się do mnie na adoreo.com/malutka a sam przekonasz się o tym, że nie jest to takie straszne jak mogłoby się wydawać. Zobaczysz, że będzie ok.
Goraca Dominika

Post autor: Goraca Dominika »

odezwij się do mnie na moim profilu adoreo.com/goraca_Dominika zobaczysz sam, że znajdziesz dokładnie wszystko to czego potrzebujesz. Zapraszam do kontaktu ze mną.
Goraca Dominika

Post autor: Goraca Dominika »

Hejo odezwij się do mnie na adoreo.com/goraca_Dominika jestem pewna, że będę w stanie ci pomóc właśnie w tej materii. Czekam na informacje. Pisz^^. Jestem cały czas dostępna.
Botynka

Post autor: Botynka »

Jeżeli potrzebujesz porady w tej materii, to zapraszam cię koniecznie do kontaktu ze mną na moim profilu adoreo.com/bootynaa obiecuje ci, że znajdziemy rozwiązanie tej nurtującej kwestii.
ODPOWIEDZ