Terapia dla
Kiedy nie wiesz, gdzie dodać post, skorzystaj z tej kategorii, jednak pamiętaj, że jeśli dodasz post do tej kategorii, a na forum jest inna, która pasuje do poruszanego przez Ciebie tematu - post zostanie usunięty lub przeniesiony do innego wątku (zmieni się adres url posta).
Terapia dla
Post autor: milka911 »
Pilnie poszukuję terapii dla osób z autyzmem. Poradnia psychologiczno-pedagogiczna na NFZ nie przynosi zbyt dobrych efektów. Poza tym spotkania są zbyt rzadko. Syn ma zdiagnozowany autyzm od kilku miesięcy i nie ma żadnych postępów. Będę wdzięczna za pomoc.
Re: Terapia dla
Post autor: hanka »
W Centrum Terapeutycznym Promitis znajdziesz niepubliczne poradnie psychologiczno-pedagogiczne - http://www.centrum-terapii.pl/ Pracują tam świetni psycholodzy, psychiatrzy, terapeuci itd. Każdy może zapisać się tam na terapię, ale słyszałam, że prowadzą też osoby z autyzmem i zespołem Aspergera. Może tam się udaj?
Post autor: hanka »
Kilka miesięcy terapii to chyba jeszcze dość wcześnie... Poza tym też uważam, że w Promitis uzyskasz pomoc i odpowiednią terapię. Mają placówki w Krakowie, Warszawie i Wrocławiu. Ile syn ma lat? Z tego co wiem Promitis prowadzi też przedszkole terapeutyczne oraz szkołę.
Post autor: malwina »
Myslę, że Hanka ma rację. Promitis ma bardzo dobre poradnie i placówki terapeutyczne typu przedszkole, szkoła. Też mam syna z autyzmem i to właśnie w Promitis otrzymałam największą pomoc. Wcześniej gdy chodziłam do państwowej poradni zostałam wyśmiana i usłyszałam, że wymyślam a mojemu dziecku nic nie jest. W promitis zdiagnozowano Jasia i powiedziano mi co robić. Sama też otrzymałam wsparcie psychologa.
Post autor: fifi »
Masz rację, niestety tak jest. Poradnie często bagatelizują obawy rodziców i nie pomagają. Sama się z tym spotkałam. Dlatego uważam, że lepiej udać się do niepublicznej poradni po fachową pomoc niż się stresować. Rodzice przeważnie czują, że coś jest nie tak i szukają pomocy dla dziecka. Dobrze, że jest Promitis. Miałam styczność z terapeutami stamtąd i jestem bardzo zadowolona.malwina pisze: ↑01 paź 2021, 22:35 Myslę, że Hanka ma rację. Promitis ma bardzo dobre poradnie i placówki terapeutyczne typu przedszkole, szkoła. Też mam syna z autyzmem i to właśnie w Promitis otrzymałam największą pomoc. Wcześniej gdy chodziłam do państwowej poradni zostałam wyśmiana i usłyszałam, że wymyślam a mojemu dziecku nic nie jest. W promitis zdiagnozowano Jasia i powiedziano mi co robić. Sama też otrzymałam wsparcie psychologa.
Post autor: zuzu »
Promitis ma przedszkola w tych miastach a szkoła podstawowa jest w Warszawie przy ulicy Wileńskiej. mój pierwszoklasista tam chodzi od września. Jak na razie nie mogę złego słowa powiedzieć na tą szkole.hanka pisze: ↑01 paź 2021, 22:33 Kilka miesięcy terapii to chyba jeszcze dość wcześnie... Poza tym też uważam, że w Promitis uzyskasz pomoc i odpowiednią terapię. Mają placówki w Krakowie, Warszawie i Wrocławiu. Ile syn ma lat? Z tego co wiem Promitis prowadzi też przedszkole terapeutyczne oraz szkołę.
Post autor: mania »
Zadzwoń jutro do Centrum Terapii Promitis - http://www.centrum-terapii.pl/ i zapisz syna na konsultację. Jestem pewna, że otrzyma tam fachową pomoc. Z tego co wiem Promitis ma niepubliczną poradnię psychologiczno- pedagogiczną i prowadzą tam terapię dla dzieci i dorosłych.milka911 pisze: ↑29 wrz 2021, 11:59 Pilnie poszukuję terapii dla osób z autyzmem. Poradnia psychologiczno-pedagogiczna na NFZ nie przynosi zbyt dobrych efektów. Poza tym spotkania są zbyt rzadko. Syn ma zdiagnozowany autyzm od kilku miesięcy i nie ma żadnych postępów. Będę wdzięczna za pomoc.
Post autor: milka911 »
Dziękuję wam bardzo za odpowiedzi! Udało mi się umówić na wizytę w Promitis na początek listopada. Pani przez telefon była bardzo miła i uspokoiła mnie trochę. Coś czuję, że będzie dobrze! Cieszę się, bo obecna terapia nie jest skuteczna, czasami mam wrażenie że jest jeszcze gorzej.
Post autor: ewelka »
Koniecznie daj znać jak było na pierwszej wizycie! My chodzimy z synem do Promitis na terapie autyzmu - http://www.centrum-terapii.pl/terapia-autyzmu/ i jesteśmy zadowoleni z efektów. Młody robi naprawdę duże postępy, zaczyna mówić, liczyć i czytać. Wcześniej był z tym ogromny problem.
Post autor: kajaaa »
Terapia dla dzieci z autyzmem powinna być intensywna i regularna. Dobrze poprowadzona może przynieść naprawdę świetne efekty! Mam brata z autyzmem i widzę jak ogromne postępy zrobił dzięki odpowiedniej terapii. Moja mama walczyła o niego jak lwica i funkcjonuje bardzo dobrze.
Post autor: malwinka »
Podejście rodziców jest tutaj kluczowe. Jesli nie zaniedba się terapii to wielu dzieciom mozna pomóc. My mamy syna z autyzmem i dzięki terapii w Promitis jest praktycznie samodzielny a wiele osób nie może uwierzyć w to, że ma autyzm.kajaaa pisze: ↑28 paź 2021, 18:56 Terapia dla dzieci z autyzmem powinna być intensywna i regularna. Dobrze poprowadzona może przynieść naprawdę świetne efekty! Mam brata z autyzmem i widzę jak ogromne postępy zrobił dzięki odpowiedniej terapii. Moja mama walczyła o niego jak lwica i funkcjonuje bardzo dobrze.
- meryntrant
Post autor: meryntrant »
Moim zdaniem, bezpośredni kontakt z psychologiem jest znacznie bardziej efektywny. Jeśli rozważacie wybór specjalisty, warto sprawdzić ofertę na https://goodlifepsycholog.pl/terapia-be ... podejscie/. Moja znajoma bardzo pozytywnie oceniła podejście ich specjalistów. Dodatkowym plusem jest dostępność terapii dla par.
- koniecm
Najlepiej porozmawiać z psychologiem - a teraz specjaliści działają także online. Jeśli mogę coś poradzić to polecam ośrodek psychoterapii i pomocy psychologicznej Pomarańczowe Ja. Oni zaoferują między innymi takie rozwiązanie jak konsultacje psychologiczne Poznań: http://www.terapiapoznan.pl/konsultacje-psychologiczne/ .
Post autor: antośkaaa »
Co do terapii to może warto wybrać https://ctmozaika.pl/ ? Tutaj właśnie podejście do klientów jest naprawdę fachowe i przede wszystkim można tutaj otrzymać wielkie wsparcie i pomoc
Przejdź do
- Forum
- ↳ Biżuteria
- ↳ Biżuteria męska
- ↳ Zegarki męskie i damskie, oferty, historie, trendy
- ↳ Biżuteria dla dzieci
- ↳ Znane i cenione marki - opinie
- ↳ Pielęgnacja, czyszczenie - jak zadbać o biżuterię
- ↳ Ślub
- ↳ Porady
- ↳ Różne
- ↳ Hand made - wyroby własne - beading - sutasz - dodatki