Oświata pod lupą

Kiedy nie wiesz, gdzie dodać post, skorzystaj z tej kategorii, jednak pamiętaj, że jeśli dodasz post do tej kategorii, a na forum jest inna, która pasuje do poruszanego przez Ciebie tematu - post zostanie usunięty lub przeniesiony do innego wątku (zmieni się adres url posta).
Awatar użytkownika
Kwiatek1

Oświata pod lupą

Post autor: Kwiatek1 »

Trafiłam ostatnio na ciekawą stronę związaną z oświatą: www.portaloswiatowy.pl
Znalazłam tam wiele interesujących mnie artykułów i informacji, są też dokumenty i wyjaśnienia najważniejszych kwestii związanych z oświatą i szkolnictwem, mnie np. najbardziej interesował temat związany z RODO oraz kwestia nagrywania przez nauczycieli rozmów z rodzicami.
Portal umożliwia także konsultację z prawnikiem lub ekspertem oświatowym. Polecam każdemu, kto chce być na bieżąco z oświatą i uzyskać informacje rzetelne, fachowe i kompetentne.
Grażka

Re: Oświata pod lupą

Post autor: Grażka »

A co sądzicie o obecnej reformie oświaty i zmianach, jakie mają wejść w szkołach od września 2019? Czytałam sobie ostatnio na stronie https://www.nowaera.pl/oferta-edukacyjn ... podstawowa na temat tego, jak ma to wyglądać w szkołach ponaddostawowych. Musze przyznać, że niektóre zmiany są moim zdaniem korzystne, inne trochę mniej. A Wy co o tym wszystkim myślicie?
Awatar użytkownika
meryntrant

Post autor: meryntrant »

Ja ostatnio zastanawiałam się nad tym, jak w bezpieczny sposób przetwarzać dane osobowe kandydatów na pracowników. Tutaj znalazłam odpowiedź: https://www.poradyodo.pl/temat-tygodnia ... -9154.html tak więc polecam każdemu, kto prowadzi własną firmę i nie wiedział, czy podczas rekrutacji na stanowisko wszystko robił dobrze. :)
Awatar użytkownika
zlotka

Post autor: zlotka »

Wiadomo, że zmiany są i będa ale moim zdaniem wszystko zależy też od tego jak dana placówka do tego podejdzie. Moje dziecko uczy się w szkole prywatnej ( Te Vizja na Ochocie) i jestem zahcywcona całą kadrą, poziomem nauczania i tym jaka atmosfera tu panuje na co dzień. Dzieci chętnie się uczą co przekłąda się na efeky i osiągnięcia.
ODPOWIEDZ