badania diagnostyczne
Kiedy nie wiesz, gdzie dodać post, skorzystaj z tej kategorii, jednak pamiętaj, że jeśli dodasz post do tej kategorii, a na forum jest inna, która pasuje do poruszanego przez Ciebie tematu - post zostanie usunięty lub przeniesiony do innego wątku (zmieni się adres url posta).
- Atena
Re: badania diagnostyczne
Witaj. Kraków ma dobra placówkę diagnostyczną przy ulicy Pilotów 2. To Pracownia Rezonansu Magnetycznego i Tomografii Komputerowej, która należy do Lux Med https://www.luxmed-diagnostyka.pl/. Mi zależało na szybkich terminach i profesjonalnych sprzęcie, bo nie chciałam powtarzać badania. Dlatego właśnie zadzwoniłam do nich. Wyniki bez problemu odebrałam przez internet, nie musiałam specjalnie po nie jechać do placówki.
- stella
A ja się uparłam że by zrobić teraz cytologię, mam hpv i boję się że coś mi tam się może dziać, co prawda stosowałam papilocare i ginekolog kazał się nie martwić ale wolałabym mieć tą pewność że jest ok
- rakieta
Ja robiłam pod koniec roku badania diagnostyczne w kierunku endometriozy w szpitalu medicover, trafiłam tam w ręce świetnych specjalistów i mogę liczyć na dobrą opiekę i odpowiednie leczenie
- gabi22
Zdrowie to podstawa. Także trzeba wyrabiać sobie badania, aby wiedzieć jak i jest nasz poziom zdrowia. Nawet podejmując się pracy musimy wykonać specjalistyczne badania https://www.neomedica.pl/oferta/specjal ... yna-pracy/ , które określą czy możemy daną pracę wykonywać.
- atos
Wielu z nas przechodzi zakażenie COVID-19 bezobjawowo. Nie wiemy czy jesteśmy chorzy czy też nie i czy choroba jest już za nami. Taki stan zawieszenia jest stresujący i może negatywnie na nas wpływać. Tutaj https://testujemy.org można sobie zrobić badania w tym zakresie. Warto bowiem sprawdzić czy najgorsze już za nami.
- magra
Jeśli macie problem z żyłami lub bolą was nogi, to na pewno tutaj https://mediderm.com.pl/oferta/dermatol ... ie-doppler warto sobie zerknąć. Jest tam bowiem namiar na klinikę, gdzie można wykonać badanie ultrasonografii dopplerowskiej. Poczytajcie sobie na ten temat. Niewątpliwe można sobie w ten sposób pomóc.
- blyskotka
dziewczyny, a robicie regularnie cytologie? jesli nie,to koniecznie powinnyscie to zmienic, mowie na swoim przykladzie. Zaniedbalam przez jakis czas badania kontrolne, a teraz okazało sie, ze mam wirusa hpv, cale szczescie poszłam do lekarza i zbadalam sie, a gdybym tego nie zrobila to za jakis czas moglabym sie przywitac z rakiem szyjki macicy obecnie lecze sie zelem papilocare, po 6 miesiacach ide zrobic ponowne badania
- mik91
Badania diagnostyczne pod kątem cukrzycowym mogą wyjść zawsze różnorodnie. Warto, jeśli poznamy już diagnozę, wiedzieć co dalej. W tym celu polecam zapoznać się z propozycją od firmy https://diabetyk24.pl/gdzie znajdziesz wszystkie potrzebne informacje, wiedzę, a przede wszystkim leki oraz akcesoria, która pozwolą uzyskać konkretne rozwiązania.
- Ogrodnik78
Post autor: Ogrodnik78 »
Nie tylko takie badania są potrzebne, bo prowadząc firmę, może się też przydać badanie środowiskowe, takie jak analiza wody, dlatego polecam zajrzeć na https://hamilton.com.pl/oferta/badania- ... ania-wody/, jeśli takich usług potrzebujecie.
- dredka
Badania diagnostyczne warto wykonywać. Wiele z nich może nas nie tylko uchronić przed powikłaniami, ale też pomogą wykryć choroby mogące być zagrożeniem nie tylko dla zdrowia, ale też życia. Kobiety planujące zajść w ciążę, a tym bardziej jak mają poronienia za sobą to dobrze żeby zdecydowały się na badanie na trombofilie . Właśnie niewykryta trombofilia wrodzona jest szczególnie niebezpieczna dla kobiet w ciąży, z uwagi na zwiększone ryzyko wystąpienia zakrzepicy. A takie badanie można do domu sobie zamówić i wykonać bez problemu.
Post autor: jątka »
Blyskotka, ja cytologię robię raz na rok, do tego niedaleko domu mam klinikę https://multimed.pl/ i jeszcze wykonuję (też tak samo, raz w roku) usg ginekologiczne. Taki komplet zalecił mi mój ginekolog. Profilaktycznie ale warto trzymać rękę na pulsie i sprawdzić wszystko wnikliwie.
Post autor: dętka »
Nie miałam okazji korzystać z wielu klinik w Wawie ale jeśli mogę Ci jakąś polecić @szafir, to będzie to MULTIMED (na Grochowskiej, Waryńskiego, Polnej albo Okopowej). Ja tyle razy u nich robiłam usg – piersi, kolana, brzucha, mąż badał też jądra. Zawsze profesjonalnie, z wnikliwym podejściem do pacjenta i dokładnością w badaniu. Dlatego tak chętnie polecam tę klinikę.
- asanka
Jeśli jest taka potrzeba, to oczywiście badania trzeba robić. Dla kobiet ciąża jest takim okresem, że ogólnie dużo badań się robi. Ja byłam bardzo posłuszną pacjentką, wszystko co zlecone robiłam, a nawet więcej. Po konsultacji z moim ginekologiem zdecydowałam się na test NIFTY Poznań https://badanienifty.pl/test-nifty-poznan/ . Miałam pewność, że dziecko nie ma tych najczęstszych trisomii oraz innych chorób genetycznych. Ogólnie taki test ponad 90 chorób wykrywa, jest bardzo czuły i dokładny. A wykonuje się go z krwi matki, nie ma ryzyka żadnego.
Post autor: biem »
Ja w ciąży miałam zawsze wykonany kompleks badań, krew, było badanie także prenatalne dziecka, itp. U ginekologa-położnika Antoniego Kubiaka z Kubiak Clinic w Koninie na ulicy Szarych Szeregów, mam najlepsza możliwą opiekę, nawet teraz, po ciąży. Mam tam regularne badania cytologiczne, piersi, usg ginekologiczne i wiele innych. Podczas ciąży miałam badania usg genetyczne w pierwszym trymestrze, badanie w kierunku wad rozwojowych i objawów wad genetycznych ze skriningowym badaniem serca płodu, badania usg 4D, z których mam film z moim maluszkiem , przed samym porodem miałam także określoną wagę i wielkość dziecka.
Post autor: kitalas »
Nigdy nie jest tak, że ból, który się długo utrzymuje, nie ma żadnej przyczyny. Zdecydowanie ma. I trzeba sprawdzić, o co chodzi. Nie musicie czekać na skierowanie na USG - w Wawie w Multimedzie robiłam to od razu. Czekałam na wizytę kilka dni. Przygotowali do tego, w sensie przypomnieli, co trzeba zrobić. Później wszystko było doskonale załatwione moim zdaniem - łącznie z konsultacją. Kawał solidnej roboty. Jak wy to widzicie? Nigdy nie zwlekajcie. Załatwiajcie takie tematy tam, gdzie to się odbywa na poziomie i ekspresowo. Świadomość naprawdę wiele zmienia.
- meryntrant
Post autor: meryntrant »
Szczerze mówiąc, sama ostatnio zastanawiałam się, gdzie mogę wziąć udział w badaniach klinicznych. Moim zdaniem bardzo ważne jest, abyśmy nadal rozwijali różne dziedziny medycyny, ponieważ dzięki temu będą powstawały nowe metody leczenia. Znajomy doradził mi kontakt z clinicalbs.com i jestem ciekawy, czy wy kiedykolwiek z nimi współpracowaliście.
Post autor: wygibas »
Badania diagnostyczne są mega ważne, szczególnie w ciąży. Przyszłe mamy powinny pamiętać o badaniach prenatalnych. Ze swojej strony mogę polecić dr Rozmus-Warcholińską. Jest świetnym specjalistą i empatycznym człowiekiem. Rozumie obawy przyszłej mamy. Szczerze polecam
- foxi
Zauważcie ,że obecnie wyniki badań diagnostycznych wykonywane są szybko i są niezwykle dokładne.Mozliwe jest to dzięki sprawnie działającym laboratoriom , które wyposażone są w wysoce specjalistyczne urządzenia jak na przykład jonowa kolumna chromatograficzna. Właśnie dzięki tym wysoce specjalistycznym urządzeniom wyniki uzyskiwane sa tak szybko i są bardzo dokładne.
- klejka
Naprawdę polecam wam badanie usg tarczycy dla osób dorosłych jako skuteczną metodę diagnostyczną w ocenie stanu zdrowia tarczycy. Specjaliści zachęcają do regularnych badań dla zapewnienia zdrowia i komfortu pacjentom.
Przejdź do
- Forum
- ↳ Biżuteria
- ↳ Biżuteria męska
- ↳ Zegarki męskie i damskie, oferty, historie, trendy
- ↳ Biżuteria dla dzieci
- ↳ Znane i cenione marki - opinie
- ↳ Pielęgnacja, czyszczenie - jak zadbać o biżuterię
- ↳ Ślub
- ↳ Porady
- ↳ Różne
- ↳ Hand made - wyroby własne - beading - sutasz - dodatki