Wózek, który wybrać?

Kiedy szukasz pomocnej dłoni, nie wiesz co i jak zrobić lub gdy masz kontakt do dobrego specjalisty, napisz tutaj. To wątek pełen trudności, przeszkód do pokonania i nadziei, jaką daje grupa!
leśka

Wózek, który wybrać?

Post autor: leśka »

Cześć, czy wybierając wózek dla dziecka są jakieś kluczowe elementy na które zawsze zwracacie uwagę? Ze względu że mam pierwszy zakup takiego produktu za bardzo nie wiem na co zwróci uwagę. Wiele piszą na blogach o regulacjach, blokadach, amortyzatorach czy różnego rodzaju kółkach. Jednak czy są elementy które lepiej posiadać aniżeli nie?
Awatar użytkownika
rakieta

Re: Wózek, który wybrać?

Post autor: rakieta »

Przede wszystkim powinnaś zwrócić uwagę na jakość wózka, a tutaj według mnie rządzi marka x-lander. Przy okazji mają też kilka fajnych modeli wózków. Ja wybrałam x-cite i zdecydowanie ten wybór mnie satysfakcjonuje. Krótko mówiąc - dobra amortyzacja, wygodne siedzisko i gondola i nieduża waga wózka, a do tego wiele udogodnień dla rodzica.
Andżela

Post autor: Andżela »

Ja mam m/type z anexa i jestem mega zadowolona. Wózek jest solidnie wykonany, bezpieczny, wygodny i łatwy w obsłudze. Jego zwrotne koła dobrze sobie radzą w każdych okolicznościach. Porządna amortyzacja więc bobas ma w środku na prawdę wygodnie. Przy tym całość prezentuje się nowocześnie i stylowo:)
Bożenka

Post autor: Bożenka »

z własnego doświadczenia powiem Ci tyle - nie sugeruj się tym, co mają inni. To, że komuś cos pasuje, odpowiada... nie znaczy, że i u Ciebie się sprawdzi. Przy pierwszym dziecku sama kupiłam wózek z polecenia, bo... bo szwagierce się sprawdził. Mi niestety nie przypadł do gustu. Ale to wyszło dopiero w trakcie użytkowania. Najlepiej to - kiedy otworzą sklepy - pojechać i przymierzyć się do kilku, kilkunastu wózków. Zwróć uwagę, czy nie są ciężkie. Czy koła są skrętne i czy budkę czy tez gondolę - możesz ustawić przodem i tyłem do kierunku jazdy. To ważne. Dzieci czasem marudzą na spacerze i zmienia perspektywy często się sprawdza :) Ważne są te koła - pompowane, plastikowe - w zależności od podłoża po jakim najczęściej będziesz jeździła, wybierz te, które sprawdzą się idealnie.

-----------------------
jak wynająć <a href=https://wcskip.pl/>toalety przenośne Poznań</a>?
Bożenka

Post autor: Bożenka »

z własnego doświadczenia powiem Ci tyle - nie sugeruj się tym, co mają inni. To, że komuś cos pasuje, odpowiada... nie znaczy, że i u Ciebie się sprawdzi. Przy pierwszym dziecku sama kupiłam wózek z polecenia, bo... bo szwagierce się sprawdził. Mi niestety nie przypadł do gustu. Ale to wyszło dopiero w trakcie użytkowania. Najlepiej to - kiedy otworzą sklepy - pojechać i przymierzyć się do kilku, kilkunastu wózków. Zwróć uwagę, czy nie są ciężkie. Czy koła są skrętne i czy budkę czy tez gondolę - możesz ustawić przodem i tyłem do kierunku jazdy. To ważne. Dzieci czasem marudzą na spacerze i zmienia perspektywy często się sprawdza :) Ważne są te koła - pompowane, plastikowe - w zależności od podłoża po jakim najczęściej będziesz jeździła, wybierz te, które sprawdzą się idealnie.

-----------------------
jak wynająć toalety przenośne Poznań?
Ańdzia

Post autor: Ańdzia »

A ja zdecydowałam się na model Quant od anexa:) Wózek dosłownie obsługuje się jedną ręką a to jest bardzo wygodne;) Ma poręczne wymiary i zwinnie się go prowadzi. Jest też bardzo bezpieczny, posiada lampki ledowe na przodzie ramy i napisy odbijające światło z tyłu gondoli;)
Kaśka

Post autor: Kaśka »

Ańdzia pisze: ↑12 maja 2021, 9:31 A ja zdecydowałam się na model Quant od anexa:) Wózek dosłownie obsługuje się jedną ręką a to jest bardzo wygodne;) Ma poręczne wymiary i zwinnie się go prowadzi. Jest też bardzo bezpieczny, posiada lampki ledowe na przodzie ramy i napisy odbijające światło z tyłu gondoli;)
Mnie tez anexy się spodobała:) Szczególnie e/type z tymi skórzanymi elementami dlatego zdecydowałam się właśnie na ten model;) Do tego wózek jest wygodny, lekko się prowadzi, koła mają dobrą amortyzację a gondola jest odpinana jedną ręką;)
Awatar użytkownika
stella

Post autor: stella »

Ja mam na oku x-lander :) Moja kuzynka go ma i bardzo sobie chwaliła, że jeździ doskonale nie tylko po chodniku i ale też po bardziej wymagających drogach i super się jej sprawdza. Do tego bardzo ładnie wygląda i jest bardzo łatwy do składania i rozkładania. Mieści się bez problemu do bagażnika
daria nnń

Post autor: daria nnń »

Ja swój wózek kupiłam w Outlecie Coletto, online, w bardzo dobrej cenie. To wózek Florino New, który jest głębokim wózkiem (tak go teraz używam), ale jest także spacerówka i jak moja córcia będzie już większa, to na pewno tak będę go używała. Wózek jest wytrzymały, nie tylko świetnie się prezentuje, ale także jest wygodny do kierowania, skrętny, dziecku jest w nim wygodnie. To wszystko przemawia za tym, by go kupić, plus jest w super cenie, polecam gorąco.
Laurka42

Post autor: Laurka42 »

Jeśli o takim nie słyszałaś, to ja polecam Euro-Cart Volt Pro. Wózek bardzo wygodny, bezpieczny z pojemnym koszem zakupowym i łatwym do niego dostępem. Myślę, że będziesz z niego zadowolona.
ODPOWIEDZ