Rozwód

Kiedy szukasz pomocnej dłoni, nie wiesz co i jak zrobić lub gdy masz kontakt do dobrego specjalisty, napisz tutaj. To wątek pełen trudności, przeszkód do pokonania i nadziei, jaką daje grupa!
Awatar użytkownika
Karolcia

Rozwód

Post autor: Karolcia »

Witam... Przychodzę do Was z problemem... Podjęłam decyzję o rozwodzie. Dość długo się wahałam, ale w końcu podjęłam tę męską decyzję. Bliscy namawiają mnie, żebym wzięła też rozwód kościelny. Trochę o tym poczytałam, ale boję się, że procedury będą się długo ciągnąć i w ogóle nie wiem czy znajdę na to siłę... Czy któraś z Was przez to przechodziła?
Awatar użytkownika
Koszyk_malin

Re: Rozwód

Post autor: Koszyk_malin »

Przede wszystkim nie ma czegoś takiego, jak rozwój kościelny... Sąd kościelny może stwierdzić nieważność małżeństwa. Ale to nie jest tak, że każdemu uda się przejść taką procedurę pomyślnie... Na początku przebrnij przez rozwód w sądzie cywilnym, a później zgłoś się do adwokata kościelnego, który w ogóle powie Ci czy jest sens rozpoczynać całą procedurę, a później Ci w niej pomoże. Powodzenia!
Awatar użytkownika
Karolcia

A czy sprawę w sądzie kościelnym może mi poprowadzić ten sam adwokat?
Awatar użytkownika
Mała_Mi

Post autor: Mała_Mi »

Nie. To musi być adwokat kościelny. Możesz też zrezygnować z usług adwokata, ale nie radzę takiego rozwiązania.
Awatar użytkownika
Karolcia

Aha, a dlaczego?
Awatar użytkownika
Mała_Mi

Będziesz błąkać się po omacku w tych procedurach, a po drugie tylko adwokat kościelny ma dostęp do akt w sądzie kościelnym, więc jeśli z niego zrezygnujesz, to nie będziesz mieć dostępu do żadnych dokumentów, a sprawy w sądach kościelnych przebiegają głównie za pomocą pism procesowych.
Awatar użytkownika
Karolcia

To widzę, że faktycznie są spore różnice... A możecie mi kogoś polecić? Chcę się zorientować w ogóle czym to się je...
Awatar użytkownika
Mała_Mi

Zgłoś się do Kancelarii Salomon
Awatar użytkownika
Inka

Post autor: Inka »

Nie ma nic łatwego w rozwodze, a juz w ogole gdy jest to rozwód kościelny to moze być ciężko. Nie każdy radzi sobie psychicznie z takimi sytuacjami, dlatego warto szukać pomocy u http://www.poradniasalomon.pl/ . Wiele może pomóc taki kontakt.
Awatar użytkownika
Koteczka55

Post autor: Koteczka55 »

Rozwód jest jedną z najgorszych rzeczy jaka się może w życiu trafić :( Wiem co moja siostra przeszła, w dodatku jeszcze była bita przez swojego byłego męża. Ważne w tym wszystkim jest to by znaleźć odpowiedniego adwokata, wsparcie rodziny itd. Co do adwokata to bardzo dobrym jest pani Magdalena Grześkowiak z Warszawy. Ale to jak ktoś jest ze stolicy.
Awatar użytkownika
Klubowa

Post autor: Klubowa »

Nie zgodze się, że to najgorsza rzecz no ale napewno niezbyt przyjemna. Moja siostra jest po rozwodzie. W zasadzie to od poczatku jej małżeństwo nie było zbyt udane, jej maz (a jeszcze wtedy narzeczony) naciskał na ślub którego ona nie chciałą no ale w koncu uległa. Od poczatku nie było tam wielkiego uczucia a po latach to juz w ogole dlatego zdecydowała sie na rozwód. Wiedziała, ze jej maż bedzie robił problemy dlatego do pomocy wzieła mecenasa Budrewicza. On załatwił sprawe tak, ze rozwód odbył się na jednej rozprawie. Jeśli bedziecie potrzebowac profesjonalnej pomocy to polecam kontakt z kancelarią mecenasa.
Awatar użytkownika
Pietu45

Post autor: Pietu45 »

Szukaj informacji w necie. Na pewno na jakichś blogach coś znajdziesz. Albo na innych tego typu forach internetowych.
Nigdy nie kieruj się strachem! Strach ogłupia!
Awatar użytkownika
Slavka

Post autor: Slavka »

Braliście ślub kościelny? Na pewno zdecydowana większość z nas decyduje się właśnie na taki ślub. Jeżeli wy też to zrobiliście to przy okazji rozwodu może zainteresować was pomoc od kancelarii adwokata Michała Pełki https://www.adwokatkoscielny.pl/ Tu znajdziecie pomoc w udowodnieniu, że do małżeństwa nie powinno dojść, dokładnie to w stwierdzeniu nieważności małżeństwa.
Awatar użytkownika
atos

Post autor: atos »

Jak rozwód, to tylko z prawnikiem. Nie wyobrażam sobie inaczej! Trzeba mieć przy sobie kogoś, kto ma dystans do sprawy, kto na wszystko spojrzy świeżym okiem. Tutaj https://gautier.com.pl/rozwod-i-separacja/ macie namiar na adwokata, który specjalizuje się w sprawach rozwodowych. Można np. z nim przedyskutować temat rozwodu z orzeczeniem o winie lub bez orzekania.
Awatar użytkownika
Amela22

Post autor: Amela22 »

Moja siostra korzystała z pomocy Pana Wieczorskiego przy podziale majątku i wiem, że była bardzo zadowolona. Konkretny, z dużą wiedza i doświadczeniem- potrafi dobrze podpowiedzieć.
Awatar użytkownika
magra

Post autor: magra »

Jeśli chcecie jak najłagodniej przejść przez całą procedurę rozwodu, to na pewno do nich warto się zgłosić https://klinika-rozwodowa.pl/uslugi/obsluga-prawna/. Potrafią pomóc, doradzić, wybrać najlepsze rozwiązanie i przede wszystkim plusem jest to, że oferują nie tylko pomoc prawną, ale również psychologiczną. Bardzo kompleksowo podchodzą do tematu.
Awatar użytkownika
mczay

Post autor: mczay »

Chcąc wziąć rozwód warto byłoby mieć dobrego adwokata. Czy już go masz? Jeśli nie, proponowałbym Ci skontaktować się z adwokat rozwody gliwice
Awatar użytkownika
mik91

Post autor: mik91 »

Kwestie rozwodów to niezwykle trudna i wymagająca sprawa, która potrzebuje osób świadomych i pewnych. Dzięki temu, całość działania zostanie zachowana w sposób jak najbardziej dopasowany do potrzeb. Polecam w takim wypadku rozwód Białystok, czyli https://kancelariaprobono.pl/prawo-rodzinne-bialystok/ jako prawników. To ludzie działający na rynku od lat, którzy na pewno pomogą w tym działaniu.
ODPOWIEDZ