Rozwód
Kiedy szukasz pomocnej dłoni, nie wiesz co i jak zrobić lub gdy masz kontakt do dobrego specjalisty, napisz tutaj. To wątek pełen trudności, przeszkód do pokonania i nadziei, jaką daje grupa!
- Karolcia
Rozwód
Witam... Przychodzę do Was z problemem... Podjęłam decyzję o rozwodzie. Dość długo się wahałam, ale w końcu podjęłam tę męską decyzję. Bliscy namawiają mnie, żebym wzięła też rozwód kościelny. Trochę o tym poczytałam, ale boję się, że procedury będą się długo ciągnąć i w ogóle nie wiem czy znajdę na to siłę... Czy któraś z Was przez to przechodziła?
- Koszyk_malin
Re: Rozwód
Post autor: Koszyk_malin »
Przede wszystkim nie ma czegoś takiego, jak rozwój kościelny... Sąd kościelny może stwierdzić nieważność małżeństwa. Ale to nie jest tak, że każdemu uda się przejść taką procedurę pomyślnie... Na początku przebrnij przez rozwód w sądzie cywilnym, a później zgłoś się do adwokata kościelnego, który w ogóle powie Ci czy jest sens rozpoczynać całą procedurę, a później Ci w niej pomoże. Powodzenia!
- Mała_Mi
Nie. To musi być adwokat kościelny. Możesz też zrezygnować z usług adwokata, ale nie radzę takiego rozwiązania.
- Mała_Mi
Będziesz błąkać się po omacku w tych procedurach, a po drugie tylko adwokat kościelny ma dostęp do akt w sądzie kościelnym, więc jeśli z niego zrezygnujesz, to nie będziesz mieć dostępu do żadnych dokumentów, a sprawy w sądach kościelnych przebiegają głównie za pomocą pism procesowych.
- Inka
Nie ma nic łatwego w rozwodze, a juz w ogole gdy jest to rozwód kościelny to moze być ciężko. Nie każdy radzi sobie psychicznie z takimi sytuacjami, dlatego warto szukać pomocy u http://www.poradniasalomon.pl/ . Wiele może pomóc taki kontakt.
- Koteczka55
Post autor: Koteczka55 »
Rozwód jest jedną z najgorszych rzeczy jaka się może w życiu trafić Wiem co moja siostra przeszła, w dodatku jeszcze była bita przez swojego byłego męża. Ważne w tym wszystkim jest to by znaleźć odpowiedniego adwokata, wsparcie rodziny itd. Co do adwokata to bardzo dobrym jest pani Magdalena Grześkowiak z Warszawy. Ale to jak ktoś jest ze stolicy.
- Klubowa
Nie zgodze się, że to najgorsza rzecz no ale napewno niezbyt przyjemna. Moja siostra jest po rozwodzie. W zasadzie to od poczatku jej małżeństwo nie było zbyt udane, jej maz (a jeszcze wtedy narzeczony) naciskał na ślub którego ona nie chciałą no ale w koncu uległa. Od poczatku nie było tam wielkiego uczucia a po latach to juz w ogole dlatego zdecydowała sie na rozwód. Wiedziała, ze jej maż bedzie robił problemy dlatego do pomocy wzieła mecenasa Budrewicza. On załatwił sprawe tak, ze rozwód odbył się na jednej rozprawie. Jeśli bedziecie potrzebowac profesjonalnej pomocy to polecam kontakt z kancelarią mecenasa.
- Slavka
Braliście ślub kościelny? Na pewno zdecydowana większość z nas decyduje się właśnie na taki ślub. Jeżeli wy też to zrobiliście to przy okazji rozwodu może zainteresować was pomoc od kancelarii adwokata Michała Pełki https://www.adwokatkoscielny.pl/ Tu znajdziecie pomoc w udowodnieniu, że do małżeństwa nie powinno dojść, dokładnie to w stwierdzeniu nieważności małżeństwa.
- atos
Jak rozwód, to tylko z prawnikiem. Nie wyobrażam sobie inaczej! Trzeba mieć przy sobie kogoś, kto ma dystans do sprawy, kto na wszystko spojrzy świeżym okiem. Tutaj https://gautier.com.pl/rozwod-i-separacja/ macie namiar na adwokata, który specjalizuje się w sprawach rozwodowych. Można np. z nim przedyskutować temat rozwodu z orzeczeniem o winie lub bez orzekania.
- magra
Jeśli chcecie jak najłagodniej przejść przez całą procedurę rozwodu, to na pewno do nich warto się zgłosić https://klinika-rozwodowa.pl/uslugi/obsluga-prawna/. Potrafią pomóc, doradzić, wybrać najlepsze rozwiązanie i przede wszystkim plusem jest to, że oferują nie tylko pomoc prawną, ale również psychologiczną. Bardzo kompleksowo podchodzą do tematu.
- mik91
Kwestie rozwodów to niezwykle trudna i wymagająca sprawa, która potrzebuje osób świadomych i pewnych. Dzięki temu, całość działania zostanie zachowana w sposób jak najbardziej dopasowany do potrzeb. Polecam w takim wypadku rozwód Białystok, czyli https://kancelariaprobono.pl/prawo-rodzinne-bialystok/ jako prawników. To ludzie działający na rynku od lat, którzy na pewno pomogą w tym działaniu.
Przejdź do
- Forum
- ↳ Biżuteria
- ↳ Biżuteria męska
- ↳ Zegarki męskie i damskie, oferty, historie, trendy
- ↳ Biżuteria dla dzieci
- ↳ Znane i cenione marki - opinie
- ↳ Pielęgnacja, czyszczenie - jak zadbać o biżuterię
- ↳ Ślub
- ↳ Porady
- ↳ Różne
- ↳ Hand made - wyroby własne - beading - sutasz - dodatki