moczenie się dziecka
Kiedy szukasz pomocnej dłoni, nie wiesz co i jak zrobić lub gdy masz kontakt do dobrego specjalisty, napisz tutaj. To wątek pełen trudności, przeszkód do pokonania i nadziei, jaką daje grupa!
moczenie się dziecka
Post autor: ursusą »
Dziewczyny, mam problem z moim dzieckiem,ma 8 lat, od paru miesiey raz na jakiś czas moczy sie w nocy
pediatra troche zbagatelizował sprawę, zlecił podstawowe badania nic w sumie z nich nie wyniknęło, wszystko ok a problem nie znika, co robić? ..............

Re: moczenie się dziecka
Post autor: Łucjaa »
I nie skierowali Was nawet do nefrologa? Żadnych dodatkowych badań? Naprawdę dziwne. Zmieniłabym lekarza, bo dla ośmiolatka to już naprawdę duży i stresujący problem. Zerknij na stronę www.suchyporanek.pl, mnóstwo porad i spora baza lekarzy specjalistów, może kogoś tam znajdziesz ze swojej okolicyursusą pisze: ↑29 mar 2021, 23:29 Dziewczyny, mam problem z moim dzieckiem,ma 8 lat, od paru miesiey raz na jakiś czas moczy sie w nocypediatra troche zbagatelizował sprawę, zlecił podstawowe badania nic w sumie z nich nie wyniknęło, wszystko ok a problem nie znika, co robić? ..............
Post autor: Agnieszkaś »
A słyszałyście o takiej metodzie jak alarm wybudzeniowy? Czytam dobre opinie na ten temat, ale może ktoś z Was stosował to u swojego dziecka?ursusą pisze: ↑29 mar 2021, 23:29 Dziewczyny, mam problem z moim dzieckiem,ma 8 lat, od paru miesiey raz na jakiś czas moczy sie w nocypediatra troche zbagatelizował sprawę, zlecił podstawowe badania nic w sumie z nich nie wyniknęło, wszystko ok a problem nie znika, co robić? ..............
A słyszałyście o takiej metodzie jak alarm wybudzeniowy? Czytam dobre opinie na ten temat, ale może ktoś z Was stosowała to u swojego dziecka?
Post autor: Mańka »
Tak, ja stosuję u swojego dziecka, a co chcesz konkretnie wiedzieć? Generalnie jest to metoda, która wymaga regularnego stosowania, ale efekty są.Agnieszkaś pisze: ↑30 mar 2021, 13:09A słyszałyście o takiej metodzie jak alarm wybudzeniowy? Czytam dobre opinie na ten temat, ale może ktoś z Was stosował to u swojego dziecka?ursusą pisze: ↑29 mar 2021, 23:29 Dziewczyny, mam problem z moim dzieckiem,ma 8 lat, od paru miesiey raz na jakiś czas moczy sie w nocypediatra troche zbagatelizował sprawę, zlecił podstawowe badania nic w sumie z nich nie wyniknęło, wszystko ok a problem nie znika, co robić? ..............
Post autor: błana »
Regularnego, czyli po jakim czasie mniej więcej mogę się spodziewać pierwszych efektów? Zastanawiam się też, czy taki alarm nie powoduje dyskomfortu u dziecka?Mańka pisze: ↑30 mar 2021, 13:18 Tak, ja stosuję u swojego dziecka, a co chcesz konkretnie wiedzieć? Generalnie jest to metoda, która wymaga regularnego stosowania, ale efekty są.
dużo zalezy od dziecka, ale myślę z po paru tygodniach powinno być coś widać, u mojego dziecka nie było żadnego dyskomfortubłana pisze: ↑31 mar 2021, 2:16Regularnego, czyli po jakim czasie mniej więcej mogę się spodziewać pierwszych efektów? Zastanawiam się też, czy taki alarm nie powoduje dyskomfortu u dziecka?Mańka pisze: ↑30 mar 2021, 13:18 Tak, ja stosuję u swojego dziecka, a co chcesz konkretnie wiedzieć? Generalnie jest to metoda, która wymaga regularnego stosowania, ale efekty są.
Mańka pisze: ↑30 kwie 2021, 12:41dużo zalezy od dziecka, ale myślę z po paru tygodniach powinno być coś widać, u mojego dziecka nie było żadnego dyskomfortubłana pisze: ↑31 mar 2021, 2:16Regularnego, czyli po jakim czasie mniej więcej mogę się spodziewać pierwszych efektów? Zastanawiam się też, czy taki alarm nie powoduje dyskomfortu u dziecka?Mańka pisze: ↑30 mar 2021, 13:18 Tak, ja stosuję u swojego dziecka, a co chcesz konkretnie wiedzieć? Generalnie jest to metoda, która wymaga regularnego stosowania, ale efekty są.
U nas pierwsze efekty były po ponad tygodniu, ale żeby całkowicie wyjść z problemu to prawie 3 miesiące regularnego stosowania. Słyszałam o przypadkach, że trwało to krócej. I tak uważam, że warto spróbować, bo to jedyna metoda, która nam pomogła.
Post autor: Płowa »
Trzy miesiące to jeszcze nie tak długo. Jeśli miałoby to pomóc, tzn. całkowicie wyjść z problemu, to chyba warto wypróbować. Czytałam dużo dobrego o tej metodzie i wygląda na to, że jest dosyć skuteczna.Mańka pisze: ↑30 kwie 2021, 13:24Mańka pisze: ↑30 kwie 2021, 12:41dużo zalezy od dziecka, ale myślę z po paru tygodniach powinno być coś widać, u mojego dziecka nie było żadnego dyskomfortubłana pisze: ↑31 mar 2021, 2:16
Regularnego, czyli po jakim czasie mniej więcej mogę się spodziewać pierwszych efektów? Zastanawiam się też, czy taki alarm nie powoduje dyskomfortu u dziecka?
U nas pierwsze efekty były po ponad tygodniu, ale żeby całkowicie wyjść z problemu to prawie 3 miesiące regularnego stosowania. Słyszałam o przypadkach, że trwało to krócej. I tak uważam, że warto spróbować, bo to jedyna metoda, która nam pomogła.
Post autor: dośka »
Wydaje mi się, ze gdzieś czytałam, że średni czas stosowania alarmu to 2 miesiące, a jesli po 3 nie ma efektów to trzeba wdrożyć inne metody. Ale tu nie chodzi o całkowite pozbycie się problemu, ale chyba właśnie o jakiekolwiek widoczne efekty stosowania alarmu wybudzeniowego.
Post autor: różyczka »
Ważne, żeby spróbować, bo bardzo często ta metoda się sprawdza. Ja tylko żałuję, że tak późno się o niej dowiedziałam, bo wiele stresów by nam to oszczędziło.dośka pisze: ↑30 maja 2021, 2:07 Wydaje mi się, ze gdzieś czytałam, że średni czas stosowania alarmu to 2 miesiące, a jesli po 3 nie ma efektów to trzeba wdrożyć inne metody. Ale tu nie chodzi o całkowite pozbycie się problemu, ale chyba właśnie o jakiekolwiek widoczne efekty stosowania alarmu wybudzeniowego.
Post autor: zeń »
Pediatra was zbagatelizował? To nie dobrze, może pomyśl o zmianie lekarza? Jak moje dziecko miało problem z moczeniem się, które się powtarzało, to zabrałam go do pediatry, dr Artura Luty ze Specjalistycznej Praktyki Lekarskiej https://www.pediatralublin.com.pl/o-mnie w Lublinie. Pediatra zbadał mojego synka, no i dostaliśmy skierowanie do nefrologa, bo faktycznie cos było nie tak. Pamiętaj, że dobry pediatra zbada dziecko, sprawdzi, co może być nie tak i skieruje do odpowiedniego specjalisty, za to mocno cenię mojego pediatrę i szczerze go polecam.ursusą pisze: ↑29 mar 2021, 23:29 Dziewczyny, mam problem z moim dzieckiem,ma 8 lat, od paru miesiey raz na jakiś czas moczy sie w nocypediatra troche zbagatelizował sprawę, zlecił podstawowe badania nic w sumie z nich nie wyniknęło, wszystko ok a problem nie znika, co robić? ..............
Przejdź do
- Forum
- ↳ Biżuteria
- ↳ Biżuteria męska
- ↳ Zegarki męskie i damskie, oferty, historie, trendy
- ↳ Biżuteria dla dzieci
- ↳ Znane i cenione marki - opinie
- ↳ Pielęgnacja, czyszczenie - jak zadbać o biżuterię
- ↳ Ślub
- ↳ Porady
- ↳ Różne
- ↳ Hand made - wyroby własne - beading - sutasz - dodatki