menopauza

Kiedy szukasz pomocnej dłoni, nie wiesz co i jak zrobić lub gdy masz kontakt do dobrego specjalisty, napisz tutaj. To wątek pełen trudności, przeszkód do pokonania i nadziei, jaką daje grupa!
Wiktorjaż

menopauza

Post autor: Wiktorjaż »

hej potrzebuję porady u mojej mamy zaczęła sie własne menopauza :( bardzo zle to przechodzi nie może sobie poradzić z uderzeniami gorąca i suchością pochwy . Wiem że to bardzo intymne sprawy ale chciała bym poszukała jakiś suplementów bądź kremów które jej pomogą . Czy możecie coś mi doradzić bo nie wiem jaki jej pomóc
MonikaÓ

Re: menopauza

Post autor: MonikaÓ »

Menopauza to dziwny okres dla kobiety, nie każda z nas sobie z nim radzi i nieraz nie wiemy co robić zresztą jak widzę twoja mama też potrzebuje wsparcia. Ja udałam się do mojego ginekologa po rady , dostałam bardzo dużo cennych wskazówek i dodatkowo globulki dopochwowe Cicatridina, które pomagają przy suchości pochwy, swędzeniu czy też bólu podczas stosunku. Myślę że możesz spokojnie te globulki polecić mamie one są bez recepty i na pewno jej pomogą
Awatar użytkownika
asanka

Post autor: asanka »

Menopauza to szereg zmian zachodzących w organizmie. Na przykład miesiączki są coraz bardziej nieregularne. Dlatego ja nie rezygnowałam z mojej belary. W tym okresie zabezpieczenie jest bardzo ważne, żeby wpadki nie zaliczyć. A różnie to właśnie może być, ja wolę nie ryzykować i też z seksu nie chcę rezygnować.
otreś

Post autor: otreś »

MonikaÓ pisze: ↑12 lut 2021, 22:57 pomagają przy suchości pochwy, swędzeniu czy też bólu podczas stosunku. Myślę że możesz spokojnie te globulki polecić mamie one są bez recepty i na pewno jej pomogą
No właśnie ja się nie spodziewałam, że dyskomfort spowodowany suchością będzie dla mnie aż tak odczuwalny. U mnie akurat sprawdziły się globulki Vagisan, poleciła mi je farmaceutka.
Chowański

Post autor: Chowański »

Pewnie, że tak. Jeśli jesteście właśnie w tym czasie, to na pewno powinnyście zadbać o odpowiednie wsparcie dla Waszego organizmu. Ja mogę Wam już teraz podpowiedzieć, byście zajrzały do https://ktomalek.pl/produkty-stosowane- ... zie/k-30/1 i dowiedziały się, co faktycznie mogłybyście zdziałać w kontekście poprawy Waszego samopoczucia.
łopian789

Post autor: łopian789 »

Są ginekolodzy, którzy prowadzą opiekę pacjentek w okresie okołomenopauzalnym i późniejszym. Moja mama chodzi do dr Jakubiak z kliniki GABINETY ŁUCKA w Warszawie. Bardzo dobra specjalistka, godna polecenia. Chętnie polecę namiar, bo Pani Doktor na pewno pomoże.
ODPOWIEDZ