Kto bezczelnie wydzwania?

Kiedy szukasz pomocnej dłoni, nie wiesz co i jak zrobić lub gdy masz kontakt do dobrego specjalisty, napisz tutaj. To wątek pełen trudności, przeszkód do pokonania i nadziei, jaką daje grupa!
RosaDella

Kto bezczelnie wydzwania?

Post autor: RosaDella »

Cześć. Ja i moi znajomi mieliśmy problem z nadmiarem telefonujących do nas nieznanych numerów. Finalnie okazywało się, że to jakieś reklamy lub automaty. Szło to w jednym kierunku by nabyć nasze personalia. RODO jest więc chcą to jakoś obejść. Jeżeli macie takie problemy posprawdzajcie sobie numery na czy-odebrac.pl. My zablokowaliśmy większość złych numerów z tej bazy i jak na razie mamy spokój. Czasami pojawiają się komunikaty, że zablokowany numer dzwonił danego dnia. Na szczęście ja tego już nie słyszę i mogę spać spokojnie. Miłego dnia.
Maurio

Re: Kto bezczelnie wydzwania?

Post autor: Maurio »

Witam! Również miałem kłopot z uporczywymi numerami, które nieustannie do mnie wydzwaniały – najczęściej były to jakieś szemrane firmy, telemarketerzy lub naciągacze. Na szczęście trafiłem na serwis, jaki umożliwia sprawdzenie opinii o numerze telefonu: https://czyj.pl/ . Dzięki tej stronie szybko weryfikowałem, kto do mnie dzwoni a także zacząłem od razu blokować te numery, które inni użytkownicy zgłaszali jako podejrzane bądź spam. To naprawdę usprawnia życie – rekomenduję przetestować.
ODPOWIEDZ