Kuchnia tradycyjna czy nowoczesna? Co sadzicie?

Ulka R.

Kuchnia tradycyjna czy nowoczesna? Co sadzicie?

Post autor: Ulka R. »

Cześć! Poszukując pomysłów na ciekawe dodatki do obiadu, trafiłam na znany mi od lat przepis – klasyczną ćwikłę z chrzanem. To smak, który kojarzy mi się z dzieciństwem. Oto link do przepisu, jeśli ktoś jest ciekawy: przepis tutaj https://przepisykulinarnebabuni.pl/trad ... z-chrzanem. Teraz zastanawiam się, czy zrobić ją w tradycyjnej formie, czy może nadać jej nowoczesny twist? Może warto by dodać nowe przyprawy lub nietypowe składniki? Co o tym myślicie?
Awatar użytkownika
mamapiotra

Re: Kuchnia tradycyjna czy nowoczesna? Co sadzicie?

Post autor: mamapiotra »

Uważam ,że kuchnia przede wszystkim powinna być funkcjonalna. To nie jest przypadek ,że prawie we wszystkich kuchniach znajdują się zlewozmywaki, kuchenki oraz lodówki. Oczywiście są tez i inne elementy wyposażenia, które są różne w kuchniach i zależą od potrzeb i zasobności naszego portfela. Bardzo ostatnio zainteresowały mnie szklane dzbanki filtrujące bo zależy nam bardzo na zdrowym odżywianiu się. Zresztą same spróbujcie - to warto mieć w kuchni.
techor

Re: Kuchnia tradycyjna czy nowoczesna? Co sadzicie?

Post autor: techor »

w nowoczesnej kuchni zmywarka do zabudowy to już właściwie standard, ale jeśli ma szufladę na sztućce i możliwość wygodnego ustawienia dużych naczyń, to robi się z niej sprzęt, bez którego nie wyobrażasz sobie życia. whirlpool zdecydowanie potrafi to dobrze rozwiązać.
ODPOWIEDZ