Wypadanie włosów, jak sobie radzić?
To miejsce pełne kosmetyków i opisanych rytuałów pielęgnacyjnych. Dzielimy się doświadczeniami z kosmetologii i nowościami z drogerii. To miejsce na wymianę kosmetyków, podpowiedzi jak dbać o siebie, o swoją cerę oraz triki make upowe! Dzielimy się ciekawostkami znalezionymi w sieci.
Wypadanie włosów, jak sobie radzić?
Post autor: mamuśka17 »
Jak można sobie poradzić i zahamować wypadanie włosów po covid? Niestety już nie na jednej stronie czytam, że ta przebyta ciężko choroba może mieć takie skutki. Jednak czy jest cos co może być skuteczne prócz suplementacji i regeneracji?
- katarina
Re: Wypadanie włosów, jak sobie radzić?
Pomyśl też o zmianie kosmetyków do pielęgnacji włosów na inne. Poczytaj chociażby o właściwościach tej odżywki do włosów: https://sklep.bellita.waw.pl/pl/p/Insig ... 900ml/1065. Myślę, że będzie to dobry wybór.
Post autor: duśka »
Niewątpliwie przyczyną wypadania włosów może być stres, ale nie tylko. Właśnie dlatego należy znaleźć sposób, aby ograniczyć taki proces. Nie ma nigdzie bada, że koronawirus wpływa na wypadanie włosów, ale na pewno osłabia organizm. Na temat przyczyn można sobie poczytać tutaj https://www.sn2world.com/pl/kobieta/149 ... losow.html . Jest tam bowiem sporo cennych i praktycznych informacji.
Post autor: JaceKś17 »
A czy ktoś z Was może stosuje Delpos? Z tego co czytam w opiniach, to wiele osób go poleca. Żona mówi, że to dermokosmetyk i jest na bazie naturalnych składników. Więc jest bezpieczny. Kuracja jest 3 składnikowa. Może warto również spróbować, ale też wykonać odpowiednie badania. By wykluczyć niedobory, które mogą być powodem wypadania włosów.
Post autor: Kingaę »
Mój chłopak miał problem z wypadaniem włosów, było to dla niego dość krępujące i nie mógł sobie z tym poradzić przez dłuższy czas . Jego mama zabrała go do swojej sprawdzonej już kliniki Novoderm w Łodzi https://novoderm.pl tam po konsultacjach przeszedł zabieg przeszczepu włosów WAW FUE . Teraz wygląda bardzo dobrze i kompleksy go opuściły .
Post autor: wioluś9433 »
Reaguj szybko, jak wypadają Ci włosy! Im szybciej zaczniesz działać, tym lepiej. Ja na wypadające włosy zastosowałam sobie szampon wzmacniający marki Klorane i jestem bardzo zadowolona. Dalej go używam. Dostępny jest w wielu aptekach. Cena jest średniopółkowa, także warto sprawdzić!
Wróć do „Bądź piękna! Wszystko o kosmetykach i pielęgnacji”
Przejdź do
- Forum
- ↳ Biżuteria
- ↳ Biżuteria męska
- ↳ Zegarki męskie i damskie, oferty, historie, trendy
- ↳ Biżuteria dla dzieci
- ↳ Znane i cenione marki - opinie
- ↳ Pielęgnacja, czyszczenie - jak zadbać o biżuterię
- ↳ Ślub
- ↳ Porady
- ↳ Różne