Ktoś z was korzysta z takiego kosmetku?
Zastanawiam się na ile taki puder ryżowy jest lepszy dla skóry.
Tutaj https://kosmetykizameryki.pl/ecocera-pu ... r-15g.html widziałam dość duży wybór takich kosmetyków.
Może doradzicie, czy faktycznie warto postawić na coś takiego?
Puder ryżowy jest lepszy dla skóry?
To miejsce pełne kosmetyków i opisanych rytuałów pielęgnacyjnych. Dzielimy się doświadczeniami z kosmetologii i nowościami z drogerii. To miejsce na wymianę kosmetyków, podpowiedzi jak dbać o siebie, o swoją cerę oraz triki make upowe! Dzielimy się ciekawostkami znalezionymi w sieci.
- PannaMigotka
- half•alive
Re: Puder ryżowy jest lepszy dla skóry?
Post autor: half•alive »
Ryzowy mam jakiś z promocji w rossku i na prawdę skóra jest mega delikatna i dobrze wygląda, ale jeszcze chce wypróbować transparentny ^^
- Seniorita
Osobiście wolę puder mineralny stąd. Marka Annabelle Minerals to moje odkrycie. Widziałam u wielu blogerek rekomendacje produktów i u mnie też służą dobrze. Szczególnie latem bo są lekkie i niezapychające cery
Post autor: ćmalala »
U mnie dużo lepiej spisuje się puder mineralny z annabelle minerals. Teraz mają też świetne akcesoria do makijażu zwłaszcza pędzel do rozcierania cieni nie wyobrażam sobie bez niego dobrego makijażu oka.
Post autor: Duśka »
W moim przypadku sprawdził się ten puder https://ecocera.pl/produkt/puder_prasowany_ryzowy/ Jest lekki, ładnie wyrównuje koloryt skóry i nie przesusza jej. Zawsze noszę go w torebce w razie potrzeby.
Post autor: jakaś »
Preferuję akurat puder bambusowy – podobnie jak ryżowy – pochłania nadmiar sebum i matowi skórę. Może być stosowany na każdy rodzaj cery, ale poleca się go przede wszystkim osobom ze skórą mieszaną, trądzikową, łojotokową i skłonną do przetłuszczania się. Unikać lub sporadycznie stosować powinny go właścicielki cery suchej, ponieważ może doprowadzić do nadmiernego przesuszenia.
Post autor: żywica »
Kiedyś miałam puder bambusowy ale dostałam dziwną wysypkę po nim. Koleżanka mi poleciła dla odmiany puder ryżowy z serii Paese Ricehttps://www.notino.pl/paese/rice-powderpuder-ryowy/ i jestem mega zadowolona, jestem estetą i bardzo podoba mi się opakowanie. Puder matujący dla cery tłustej, normalnej i mieszanej. Idealnie wyrównuje i wygładza skórę. Przedłuża trwałość makijażu.jakaś pisze: ↑08 lut 2021, 11:10 Preferuję akurat puder bambusowy – podobnie jak ryżowy – pochłania nadmiar sebum i matowi skórę. Może być stosowany na każdy rodzaj cery, ale poleca się go przede wszystkim osobom ze skórą mieszaną, trądzikową, łojotokową i skłonną do przetłuszczania się. Unikać lub sporadycznie stosować powinny go właścicielki cery suchej, ponieważ może doprowadzić do nadmiernego przesuszenia.
Post autor: baśka1 »
Zerknijcie sobie tutaj https://drogeria.pl/pudry/paese-puff-cl ... r-pod-oczy . Macie tam bowiem namiar na drogerię, gdzie zakupicie różnego rodzaju pudry. Warto się tam na spokojnie rozejrzeć. Propozycji jest naprawdę dużo. Uważam, że przede wszystkim należy stawiać na jakość i rozwiązania dopasowane do konkretnych potrzeb.
- becia
A używaliście kiedyś podkład mineralny? Zobaczcie jakie w ofercie mają w https://www.costasy.pl/ . Sklep poleciła mi znajoma, sama szukałam dla siebie naturalnych kosmetyków od kiedy przeszłam na wegetarianizm, zależało mi mocno na tym aby nie były testowane na zwierzętach. I w tym sklepie znalazłam wszystko czego potrzebowałam a obsługa zasługuje na 5 gwiazdek. Można się umówić na konsultację w sprawie doboru kosmetyków.
Wróć do „Bądź piękna! Wszystko o kosmetykach i pielęgnacji”
Przejdź do
- Forum
- ↳ Biżuteria
- ↳ Biżuteria męska
- ↳ Zegarki męskie i damskie, oferty, historie, trendy
- ↳ Biżuteria dla dzieci
- ↳ Znane i cenione marki - opinie
- ↳ Pielęgnacja, czyszczenie - jak zadbać o biżuterię
- ↳ Ślub
- ↳ Porady
- ↳ Różne