Kremy na worki pod oczami – co sądzicie o produkcie Garisell

To miejsce pełne kosmetyków i opisanych rytuałów pielęgnacyjnych. Dzielimy się doświadczeniami z kosmetologii i nowościami z drogerii. To miejsce na wymianę kosmetyków, podpowiedzi jak dbać o siebie, o swoją cerę oraz triki make upowe! Dzielimy się ciekawostkami znalezionymi w sieci.
Awatar użytkownika
half•alive

Kremy na worki pod oczami – co sądzicie o produkcie Garisell

Post autor: half•alive »

Cześć wszystkim! Mam nadzieję, że bardzo fajnie Wam mija dzień :) Co prawda nie jestem tutaj zbyt długo tutaj, ale szczerze widzę, że jest tu całkiem sporo osób, które cały czas się udzielają i jestem ciekawa, czy ktoś w was mi może coś podpowiedzieć w kwestii urody. Chodzi mi głównie o problemy z opuchniętymi oczami, które towarzyszą mi od jakiegoś pół roku ponad i mimo zrobienia wszystkich wyników zrobionych pod względem zdrowotnym widzę i słyszę, że wszystko ze mną jest okay. Tym bardziej zastanawiam się co jeszcze mogę robić by się tego pozbyć :roll: Staram sie robić masaże, zimne okłady, nakładam torebki i co nie tylko, a tu klops. Miałam już nawilżające kremy, ale średnio mi się podobały opinie o nich i też to że często są testowane na zwierzętach, a ja chce coś pewnego i działającego. Jeżeli mieliście kontakt z tym garisell i wiecie cokolwiek na jego temat to będę super wdzięczna <3 Buziaczki!
Awatar użytkownika
magra

Re: Kremy na worki pod oczami – co sądzicie o produkcie Garisell

Post autor: magra »

A tutaj https://e-ziaja.com/blog/porady/cienie- ... jszyc.html już zaglądałaś? Jeśli nie, to myślę, że warto. Jest tam nie tylko wiele ciekawych porad na temat zmniejszenia czy nawet usunięcia worków pod oczami oraz oczywiście informacje na temat przyczyny ich powstawania. Nie tylko chodzi o to, że mało śpimy i jesteśmy zmęczeni. Powodów jest wiele.
Awatar użytkownika
pikipiki

Post autor: pikipiki »

Worki pod oczami czesto są problemem zwiazanym ze spaniem badz krazeniem. Warto przeanalizowac swoj styl zycia, sen i diete. Do tego polecam krem pod oczy z serii red ginseng i kojący płyn mmicelarny arbuzowy albo melonowy. To kosmetyki bielendy
Awatar użytkownika
blacky

Post autor: blacky »

ziaja ma tragiczne składy. amen! bielenda ma lekko lepsze ale tez szału nie robią i raczej bym je omijała jeżeli chcesz coś kłaść pod oczy.
co do tego kremu z garisell to jestem w fazie testowaniu od dobrych kilku tygodni i wydaje mi się że mogę mieć jakieś spostrzeżenia ale nie wiem dokładnie co chcesz wiedzieć i co dokładnie cie interesuje bo nie za bardzo wiem co mogę ci powiedzieć? z takich jasnych informacji to widzę że poprawia się stan skóry pod oczami, nic nie sprawia że mi one ropieją (często kremy robiły mi takie auć przy stosowaniu), bardziej skora jest nawilżona i elastyczna, więc jak dla mnie na plus. jak masz jakieś pytania to postaram się odpowiedzieć na tyle ile będę umiała.
Awatar użytkownika
half•alive

I tak Ci nagle to wszystko zeszło? Czyli coś tam musi być co działa na opuchnięcie oczu. A trzymasz go jakoś albo specjalnie go nakładasz żeby były lepsze efekty, bo jednak to chyba też jest istotne. Nie miałaś żadnych alergicznych rzeczy? Mam dość delikatną skórę i wolałabym jednak niczym sobie jej nie podrażnić.
Awatar użytkownika
tamaraa

Post autor: tamaraa »

tego konkretnego produktu nie znam ale jak szukasz dobrego kremu pod oczy i na powieki to zerknij sobie na ten z christiana laurenta https://christianlaurent.eu/skoncentrow ... a-powieki/. ma działanie mocno napinające i wygładzające :) niedrogi, wydajny, dla mnie super.
Awatar użytkownika
blacky

Post autor: blacky »

no wybacz bardzo tamaraa ale znam kosmetyki tej marki i jedyne co jestem w stanie nakładać to kredka do brwi xD co do właścicielki tematu i twoich pytań to zeszło mi po czasie, ale to takie większe efekty miałam po ok. półtorej miesiąca. wiadomo, że jak na pstryknięcie palca to wszystko nie znika, ale jednak no trzeba trochę czasu. co do trzymania na twarzy i ogólnie pod oczami to ja sobie lekko wklepuję ten krem albo też lekkie kółeczka robię, bo podobno lepiej wnika to wszystko w skórę :) kolejna sprawa co do alergicznych sprawy to wszystko zależy od tego co na ciebie alergicznie działa, ale no w samym składzie unika się składników często alergizujących. nawet konserwant jest naturalny, więc nie ma chemicznych rzeczy, które mogą podrażniać to to nie ma.
Awatar użytkownika
masochistka

Post autor: masochistka »

Też mam!! Pochwalę też go bo na prawdę bardzo jest on wydajny i treściwy na tyle, że wystarczy te 15 ml na dość długo. Duuuuuży też plus za to, że jest to polski produkt i jest bezzapachowy. No to to jest cudo bo ja zapachów nie mogę nakładać czegoś takiego bo zaraz mnie głowa boli i tyle mam z kosmetyków, a tutaj plusik!
Awatar użytkownika
half•alive

A możecie mi jeszcze powiedzieć jak jest z kupnem? Widze na wiadomym portalu aukcyjnym, ale nie mam tam konta. Wiecie czy mozna jakoś kupić w sklepie czy coś?
Awatar użytkownika
masochistka

Post autor: masochistka »

Jak wpiszesz go google to masz stronę garisell i sobie tam możesz kopić. Można tez widzę na stronie ze telefoniczne są tez zamówienia wiec jak ci wygodnie. W sklepach i aptekach nie widziałam i niestety ale nie ma jeszcze w ogóle takiej opcji. Z druuuugiej strony wolę dostać paczkę niż jechać kilkanaście kilometrów do jakiegoś większego sklepu :P
Awatar użytkownika
SAILOR

Post autor: SAILOR »

jak u ciebie się sprawdzi @half•alive to ja też chyba go kupię ^^
Awatar użytkownika
half•alive

Mogę się tylko za siebie wypowiedzieć i mi się podoba. Wiadomo ja to ja i do tego nie mam go jakoś zbyt długo, ale mi się mega podoba, bo widzę to, ze dość mocno nawilżyło i leeeeekko jest mniej opuchnięte. Najbardziej widzę to, że mam tą skórę delikatniejszą. Czekam na więcej i więcej :3 Szkoda w sumie tylko to jest też to on jest mało znany i nie słychac jeszcze o nim zbytnio takich bardziej znaczących recek.
Awatar użytkownika
breszka

Post autor: breszka »

bardzo fajne serum pod oczy mam z Bielendy, z przeciwzmarszczkowej serii Red Ginseng :) z czystym sumieniem moge polecic bo efekty są naprawde super
Gośka

Post autor: Gośka »

Ja używam kremu z serii Collagen Novaclear. Mocno nawilża i odżywia skórę, nadaje jej sprężystości, niweluje oznaki zmęczenia i pomaga zachować młody wygląd;)
Awatar użytkownika
half•alive

Podziękuję, bo wasze propozycje miałam i obydwie mi proponujecie czyt. ty: breszka i Gośka kremy, który jeden mi podrażnił spojówki, a drugi sprawił że miałam kaszkę i lekko łuszczącą się skórę. Podziękuję, zwłaszcza że mam ten tutaj Garisell od czasu pisania tutaj na forum i nadal uważam, że jest on bardzo dobry.
ODPOWIEDZ