Kremy do twarzy - najlepiej nawilżające?

To miejsce pełne kosmetyków i opisanych rytuałów pielęgnacyjnych. Dzielimy się doświadczeniami z kosmetologii i nowościami z drogerii. To miejsce na wymianę kosmetyków, podpowiedzi jak dbać o siebie, o swoją cerę oraz triki make upowe! Dzielimy się ciekawostkami znalezionymi w sieci.
Awatar użytkownika
PannaMigotka

Kremy do twarzy - najlepiej nawilżające?

Post autor: PannaMigotka »

Jakie kremy do twarzy waszym zdaniem mają najwięcej zalet?
Koniecznie szukać takich nawilżających, czy to podstawa, a do niej warto poszukać jakichś dodatkowych zalet?
Tutaj https://kosmetykizameryki.pl/category/kremy-do-twarzy czytałam co nieco o różnych kosmetykach tego typu.
Chciałabym jednak poznać też wasze rady i opinie.
Co sprawdza się u was?
Awatar użytkownika
enikka

Re: Kremy do twarzy - najlepiej nawilżające?

Post autor: enikka »

Bardzo fajna jest ta seria kosmetyków z Bielendy Blueberry c-tox. Właśnie z tej serii krem kupuję nawilżający o ten https://bielenda.pl/katalog/blueberry-c ... wietlajacy
dla mnie najlepszy i naturalny kosmetyk, a zapach super. az chce się go zjesc
Awatar użytkownika
Ogrodnik78

Post autor: Ogrodnik78 »

Witam,zalezy mi na tym,aby zainwestowac w kremy do pielęgnacji Polskiej marki. Co sądzicie o tym https://ziaja.com/c/kremy-dla-mezczyzn-157 ? Chętnie zapoznam się z waszymi opiniami. Co sądzicie o tym,aby znalezc krem z dobry, skladzie, nawilzajacy i w dobrej cenie?
Awatar użytkownika
Fairytale

Post autor: Fairytale »

Te z nagietkiem i lukrecja podobno fajnie nawilżaja, ewentualnie zamiast kremu mozna ogarnac jakies serum.
Awatar użytkownika
breszka

Post autor: breszka »

Ja moge polecic taki nawilzajaco lagodzacy z dermofuture nature, kolezanka pracuje w hebe i polecila mi wlasnie ten krem, fajnie odzywia, nawilza a co najwazniejsze, zwieksza tolerancje skóry na działanie czynników zewnętrznych
Awatar użytkownika
fajna

Post autor: fajna »

Oj, ja też musiałabym zadbać o nawilżenie skóry suchej , ale faktycznie, ogólnie problem jest taki, że nie wiem, jak się za to zabrać. Najlepiej to bym gdzieś tylko weszła, żeby wszystko zrobiło się samo ;p . Ja doskonale wiem, że w sumie posmarowanie się kremem to 5-10 minut, ale to aż tyle ;p . No nie umiem się przekonać, nie wiem, jak się tym zająć na co dzień.
Awatar użytkownika
Majkaaa

Post autor: Majkaaa »

Na pewno świetnie nawilża seria Atopis Novaclear. Kosmetyki delikatne z fajnym składem zapewniają skórze ochronę i zdecydowanie poprawiają jej kondycję.
Awatar użytkownika
anikka

Post autor: anikka »

Ja używam kremu z Bielendy z serii Vegan Muesli z pszenica, owsem i mleczkiem kokosowym. Mój nr 1 jeśli chodzi o kremy nawilżające
Awatar użytkownika
blyskotka

Post autor: blyskotka »

ja tez mam z Bielendy! ale nie z vegan muesli a z Eco nature, super seria :) krem nawilzajaco kojacy, przywraca rownowage hydrolipidowa skory
Awatar użytkownika
Agula88

Post autor: Agula88 »

Ja mam z Novaclear Hydro na dzień i na noc. Kremy lekkie, szybko się wchłaniają i mocno nawilżają. Cera po nich jest przyjemnie gładka i miękka.
gość

Post autor: gość »

według mnie nawilzenie to podstawa dlatego jako podstawowy krem uzywam ten od Orientany z drzewem sandalowym i kurkuma, od niedawna dolaczylam do niego serie REISHI bo jest przeciwzmarszczkowy no a wiadomo czas leci ;)
Aśka

Post autor: Aśka »

Ja mam na dzień i na noc z Novaclear Hydro. Szybko się wchłaniają i nie zostawiają tłustych śladów, przyjemnie nawilżają i wygładzają. Ten na dzień fajnie sprawdza się też pod makijaż;)
pierścień

Post autor: pierścień »

Ja stawiam przede wszystkim na nawilżenie skóry ale już niebawem będę musiała pomyśleć o czymś na zmarszczki :( Na chwilę obecną moim ulubionym kremem jesli chodzi o nawilżenie jest drzewo sandałowe i kurkuma od Orientany, super produkt! Nawilża i odzywia skóre w moment, bez niego nie wychodzę z domu!
łucja1133

Post autor: łucja1133 »

znacie markę solverx? Koleżanka mi poleciła ich kosmetyki i jestem pozytywnie zaskoczona, kremu do twarzy i używam go od paru miesięcy https://solverx.pl/produkty/sensitive-s ... face-creme w składzie oleje m.in. z wiesiołka, słonecznikowy a także wyciąg z krwawnika, lukrecji
Łucjaa

Post autor: Łucjaa »

łucja1133 pisze: ↑19 maja 2021, 19:44 znacie markę solverx? Koleżanka mi poleciła ich kosmetyki i jestem pozytywnie zaskoczona, kremu do twarzy i używam go od paru miesięcy https://solverx.pl/produkty/sensitive-s ... face-creme w składzie oleje m.in. z wiesiołka, słonecznikowy a także wyciąg z krwawnika, lukrecji
Jakiś czas temu zainteresowałam się tymi kosmetykami, mają fajne składy. Możesz napisać czy ten krem nadaje się do mocno wrażliwej cery? Mam z tym duży problem, zawsze waham się przed zakupem jakiegoś nowego kosmetyku.
ODPOWIEDZ