Kosmetyki do włosów

To miejsce pełne kosmetyków i opisanych rytuałów pielęgnacyjnych. Dzielimy się doświadczeniami z kosmetologii i nowościami z drogerii. To miejsce na wymianę kosmetyków, podpowiedzi jak dbać o siebie, o swoją cerę oraz triki make upowe! Dzielimy się ciekawostkami znalezionymi w sieci.
Awatar użytkownika
quster

Kosmetyki do włosów

Post autor: quster »

cześć wszystkim! ostatnio jest trend na kosmetyki na roślinnych wyciągach do włosów to i ja chciałabym spróbować. niby te drogeryjne mają słabe składy i lepiej kupować w aptece, zgodzicie się z tym? poszukuję szamponu dla całej rodziny z takim dobrym roślinnym składem , ale nie za miliony. co polecicie?
Awatar użytkownika
maniola

Re: Kosmetyki do włosów

Post autor: maniola »

Faktycznie jest taki trend i to bardzo dobrze! Ludzie zaczynają zwracać uwagę na to co w składzie mają stosowane przez nich kosmetyki i celują w te przebadane, dobrej jakości. Ja sama już od dawna tylko w aptece kupuję produkty do włosów. Jeśli chodzi o szampon to lubę Klorane z mleczkiem z owsa https://www.klorane.com/pl-pl/wlosy/owies-gama/szampon . Włoski po nim są przyjemne w dotyku, gładkie i nawilżone. Spokojnie cała rodzina może go stosować, także dzieci od 3. roku życia
Cześka

Post autor: Cześka »

Wszyscy piszą o kosmetykach do stosowania zewnętrznego, a ja wręcz przeciwnie – polecam wykorzystać potencjał wsparcia od wewnątrz. Sama dbam o dietę (dobrą dla włosów) oraz... suplementację. Polecam Locerin, który kupiłam po lekturze: https://www.zadbanewlosy.pl/locerin-opi ... uplementu/ - w mojej ocenie, zdecydowanie bardzo fajny produkt, po który warto siegnąć.
kłaczek

Post autor: kłaczek »

Ludki, a jaką farbę do włosów byście polecili? Nie wiem jak Wy ale ja sięgam tylko po naturalne i pozbawione chemii farby - Color&Soin to godna polecenia marka. Ich farby są hipoalergiczne, pozbawione nieprzyjemnego zapachu, nie naruszają struktury włosa. Naturalny, fajny produkt który też dodatkowo jest dostępny w wielu odcieniach.
ODPOWIEDZ