Czy robicie samodzielnie kosmetyki?
To miejsce pełne kosmetyków i opisanych rytuałów pielęgnacyjnych. Dzielimy się doświadczeniami z kosmetologii i nowościami z drogerii. To miejsce na wymianę kosmetyków, podpowiedzi jak dbać o siebie, o swoją cerę oraz triki make upowe! Dzielimy się ciekawostkami znalezionymi w sieci.
- Anetka
Czy robicie samodzielnie kosmetyki?
Hej dziewczyny. Czy próbowałyście może samodzielnie robić kosmetyki? Mianowicie od jakiegoś czasu jestem zainteresowana tematem naturalnych kosmetyków oraz uczę się powoli czytać etykiety i w wielu przypadkach jak widzę skład popularnych kosmetyków, to przeraża mnie, jak mogłam sobie wcześniej nakładać je na twarz. I absolutnie nie pisze tutaj jedynie o tych tańszych kosmetykach, oj nie, ale również o kosmetykach z wyższej półki.
No więc natchnęło mnie do tego aby samodzielnie spróbować jak to jest zrobic własny krem do twarzy czy balsam. Pochwalcie się czy może próbowałyście No i jak zacząć z tym przygodę?
No więc natchnęło mnie do tego aby samodzielnie spróbować jak to jest zrobic własny krem do twarzy czy balsam. Pochwalcie się czy może próbowałyście No i jak zacząć z tym przygodę?
- magra
Re: Czy robicie samodzielnie kosmetyki?
Fajne są takie kosmetyki i na pewno zdrowe. Problem jest jednak z przechowywaniem i cena jest wyższa. Ja niestety nie mam na to czasu. Czasem używam oleju kokosowego do ciała, ale sama nie robię jako takich kosmetyków.
- Xulla
Hmm no ja szczerze nie robiłam nigdy kosmetyków naturalnych. Ale za to regularnie je kupuje Według mnie mimo wszystko jednak lepiej kupić coś od renomowanej firmy. Polecam kosmetyki naturalne od WZGODZIEZNATURA.COM http://wzgodzieznatura.com/pl/c/KOSMETYKI-NATURALNE/21 . Razem z koleżankami ich używamy i wiemy, że to nie jest żadna ściema
- Jagoda
Ja robię tylko peeling z fusów z kawy. ponieważ stosuję go zarówno do skóry głowy (przeciw wypadaniu włosów), jak i do ciała, to robię go z fusów i jakiejś odżywki do włosów. Ost zrobiłąm na bazie maski do włosów Organic shop i powiem Wam "WOW" Skóra była miękka jak nigdy!
- teriada
Naturalne kosmetyki można sobie zrobić samemu, choć też sporo produktów eko można sobie kupić teraz w sklepie i nie trzeba robić tego samemu. Też do nawilżania ciała mam krem witaminowy HB, bo nie wyobrażam sobie dnia bez nawilżenia. Skóra jest dzięki temu w lepszej kondycji.
- natusia
Nie wyobrażam sobie robić kosmetyków na własną rękę. Znacznie lepiej jest kupić sprawdzone kosmetyki, cenionej marki które faktycznie przynoszą jakieś efekty. Ja teraz planuję kupić to serum pod oczy https://sklep.arkana.pl/b2b_pl/zabiegi/ ... -oczy.html Słyszałam na jego temat wiele pochlebnych opinii, więc mam nadzieję że sprawdzi się również i u mnie.
- tamaraa
ja też raczej bym się nie odważyła samodzielnie takich kosmetyków tworzyć tym bardziej, ze mam cerę dość wymagającą, Wolę kupoiwać sprawdzone produkty w drogeriach. Jeśli chodzi o kremy to bardzo lubię te z serii bio vegan z Eveline. Mam ten nawilżający, używam go non stop na dzień i na noc. Skuteczny, wydajny a przy tym niedrogi
- pukla123
Ja za bardzo nie mam czasu na robienie kosmetyków, więc je kupuje w sprawdzonym sklepie , o tutaj: https://rodzinaeko.pl/dla-mezczyzny . To sklep internetowy oferujący artykuły naturalne i ekologiczne dla całej rodziny! Produkty przeznaczone są dla dzieci, kobiet, mężczyzn, rodzin, jednym słowem dla każdego.teriada pisze: ↑07 cze 2019, 23:09 Naturalne kosmetyki można sobie zrobić samemu, choć też sporo produktów eko można sobie kupić teraz w sklepie i nie trzeba robić tego samemu. Też do nawilżania ciała mam krem witaminowy HB, bo nie wyobrażam sobie dnia bez nawilżenia. Skóra jest dzięki temu w lepszej kondycji.
- marlenka
Jakoś nie odważyłabym się zrobić samodzielnie kosmetyków bałabym się podrażnień skóry. Zdecydowanie wolę zaufać profesjonalistom i testom. Jednak staram się kupować tylko i wyłącznie kosmetyki naturalne bardzo fajne są te dostępne w sklepie https://unicornbeauty.com.pl/ Szczególnie krem na bazie aloesu polecam.
- blondziaa
jedynie peeling kawowy, tak to bym chyba nie ogarnela. kiedys tez uzywalam masla shea na skore ale bylo za tluste i slabe efekty, teraz po takim peelingu lubie mocne nawilzenie dlatego uzywam kremu natluszczajaco nawilzajacego od nova clear
- gabi22
Nie, raczej nie próbowałam jeszcze tworzyć swoje kosmetyki. Chociaż sam pomysł wydaje się ciekawy. Ostatnio jednak znalazłam na stronie chicchiq.com maseczki w proszku. To dosyć fajna opcja. Specjalny proszek łączy się wodą i powstaje świetna maseczka.
- Melanie
Z tego co wiem, to w DOZie można też nie tylko zrealizować receptę na lek wykonany na miejscu, ale podobno mogą też na miejscu wykonać kosmetyk, np. krem (z bardzo dobrym, naturalnym składem). Któraś z Was ma z tym doświadczenia?
-
Post autor: karolinaboni »
Ja niestety nigdy nie robiłam, bo nie wiem czy bym dała radę, poza tym jak kiedyś chciałam się za to wziąć, to nie mogłam znaleźć wszystkich niezbędnych produktów. Za to moja przyjaciółka pasjami robi samodzielnie mydła, balsamy i kremy do twarzy. Wielu kosmetyków jeszcze nie testowałam, ale mydła wychodzą jej rewelacyjne
- glumi
Robię oraz nie jest to jakieś skomplikowane. Wydawało mi sie, ze robienie sobie samodzielnie kosmetyków jest trudniejsze, ale tak naprawdę w sieci jest tyle tutoriali w tym zakresie, ze naprawdę nie ma z tym problemu. Jedynie na początku czeka kilka wydatków bo trzeba sobie samodzielnie skompletować całe laboratorium
Jest to jednak jednorazowy wydatek.
Polecam zajrzeć sobie tutaj:
https://danlab.pl/nasze-produkty/szklo- ... ratoryjny/
W sklepie w dobrej cenie mozna dostać porządne szkło laboratoryjne, które jest niezbędne do tworzenia kosmetyków.
Jest to jednak jednorazowy wydatek.
Polecam zajrzeć sobie tutaj:
https://danlab.pl/nasze-produkty/szklo- ... ratoryjny/
W sklepie w dobrej cenie mozna dostać porządne szkło laboratoryjne, które jest niezbędne do tworzenia kosmetyków.
- kimo
ja owszem, zamawiam sobie półskladniki na różnych stronach kosmetycznych i samodzielnie potem tworzę swoje cuda w domu zamówiłam dla ułatwienia ostatnio takie produkty jak pipeta , jakieś szalki oraz probóweczki żeby było łatwiej działać i już się nie mogę doczekać co mi tym razem wyjdzie
- krysia_1984
Post autor: krysia_1984 »
Hej
Jaki sens samemu robić kosmetyki???
Przecież ceny na rynku są takie, że to się nie opłaca
Przykładowo
W kategorii CLASSIC WOMEN
Givenchy - Ange Ou Demon Le Secret
kosztuje 47,90 zł za 50ml
więc same sobie odpowiedzcie czy warto....
Po więcej informacji odsyłam tutaj
https://www.facebook.com/pperfumy/?ref=page_internal
Jaki sens samemu robić kosmetyki???
Przecież ceny na rynku są takie, że to się nie opłaca
Przykładowo
W kategorii CLASSIC WOMEN
Givenchy - Ange Ou Demon Le Secret
kosztuje 47,90 zł za 50ml
więc same sobie odpowiedzcie czy warto....
Po więcej informacji odsyłam tutaj
https://www.facebook.com/pperfumy/?ref=page_internal
- lesiowa
Myslalam kiedys o tym, nawet probowalam jakies maseczki robic i pilingi ale nie poszlo za dobrze. wiecej to roboty i syfu a i koszty skladnikow nie male niz to warte, moze sie nie nadaje wole kupowac dobre firmy z fajnym zdrowym skladem i nie stresowac sie ze mi braknie czy cos
Post autor: struśka »
mysle podobnie dlatego zaczelam kupowac z bielendy ale niestety z miesiaca na miesiac w drogeriach coraz mniej tej firmylesiowa pisze: ↑14 wrz 2021, 21:42 Myslalam kiedys o tym, nawet probowalam jakies maseczki robic i pilingi ale nie poszlo za dobrze. wiecej to roboty i syfu a i koszty skladnikow nie male niz to warte, moze sie nie nadaje wole kupowac dobre firmy z fajnym zdrowym skladem i nie stresowac sie ze mi braknie czy cos
- lesiowa
no to prawda dlatego nie kupuje w sklepach a na necie zamawiam tu masz wiele serii i duzy wybor https://www.notino.pl/bielenda/?exp=bielendastruśka pisze: ↑15 wrz 2021, 10:38mysle podobnie dlatego zaczelam kupowac z bielendy ale niestety z miesiaca na miesiac w drogeriach coraz mniej tej firmylesiowa pisze: ↑14 wrz 2021, 21:42 Myslalam kiedys o tym, nawet probowalam jakies maseczki robic i pilingi ale nie poszlo za dobrze. wiecej to roboty i syfu a i koszty skladnikow nie male niz to warte, moze sie nie nadaje wole kupowac dobre firmy z fajnym zdrowym skladem i nie stresowac sie ze mi braknie czy cos
Post autor: kaśka »
faktycznie ogromny wybor ! fajna strona nie znalam jej wczesniejlesiowa pisze: ↑21 wrz 2021, 11:24no to prawda dlatego nie kupuje w sklepach a na necie zamawiam tu masz wiele serii i duzy wybor https://www.notino.pl/bielenda/?exp=bielendastruśka pisze: ↑15 wrz 2021, 10:38mysle podobnie dlatego zaczelam kupowac z bielendy ale niestety z miesiaca na miesiac w drogeriach coraz mniej tej firmylesiowa pisze: ↑14 wrz 2021, 21:42 Myslalam kiedys o tym, nawet probowalam jakies maseczki robic i pilingi ale nie poszlo za dobrze. wiecej to roboty i syfu a i koszty skladnikow nie male niz to warte, moze sie nie nadaje wole kupowac dobre firmy z fajnym zdrowym skladem i nie stresowac sie ze mi braknie czy cos
- kasiakowa06
Post autor: kasiakowa06 »
Póki co to samodzielnie robię tylko przebrania Korzystam z materiałów kupionych na https://www.cosplaycraft.pl/ - dzieki temu moja córa co zabawę w przedszkolu, ma nowy strójmagra pisze: ↑18 gru 2018, 21:15 Fajne są takie kosmetyki i na pewno zdrowe. Problem jest jednak z przechowywaniem i cena jest wyższa. Ja niestety nie mam na to czasu. Czasem używam oleju kokosowego do ciała, ale sama nie robię jako takich kosmetyków.
Wróć do „Bądź piękna! Wszystko o kosmetykach i pielęgnacji”
Przejdź do
- Forum
- ↳ Biżuteria
- ↳ Biżuteria męska
- ↳ Zegarki męskie i damskie, oferty, historie, trendy
- ↳ Biżuteria dla dzieci
- ↳ Znane i cenione marki - opinie
- ↳ Pielęgnacja, czyszczenie - jak zadbać o biżuterię
- ↳ Ślub
- ↳ Porady
- ↳ Różne