Cera mieszana
To miejsce pełne kosmetyków i opisanych rytuałów pielęgnacyjnych. Dzielimy się doświadczeniami z kosmetologii i nowościami z drogerii. To miejsce na wymianę kosmetyków, podpowiedzi jak dbać o siebie, o swoją cerę oraz triki make upowe! Dzielimy się ciekawostkami znalezionymi w sieci.
- gerarda_99
Cera mieszana
Post autor: gerarda_99 »
Cześć, czy są tutaj osoby z cerą mieszaną (lub tłustą)? Moim problemem jest przetłuszczająca się strefa T, kompletnie nie daję sobie z tym rady... Latem problem staje się jeszcze większy. W upały to w ogóle trudno mi się malować... Szukam kosmetyków i domowych sposobów, żeby chociaż zmniejszyć świecenie się skóry...
- gerarda_99
- Mała_Mi
Re: Cera mieszana
Ok, to w takim razie polecam Ci przede wszystkim częstsze, a delikatne peelingi. Np. Ziaja ma taką pastę z liśćmi z Manuka - bardzo fajnie ściera martwy naskórek, ale nie tak agresywnie, jak peelingi Konieczne są takze regularne maseczki oczyszczające - szukaj tych z zieloną lub szarą glinką, z aktywnym węglem oraz z cynkiem, który zwęża pory. Nie zapominaj o kremach - są kremy do cery mieszanej, chociaż ja preferuję stosowanie dwóch kremów - do strefy T do cery tłustej oraz na policzki do cery suchej
- gerarda_99
- Samanta1989
Post autor: Samanta1989 »
Tak, polecam także popularne parówki Gorąca woda w miskę, ręcznik na szyję i dajesz
- mczay
O każdy typ cery można odpowiednio zadbać o i o dziwo nie jest to takie trudne, jak mogłoby się wydawać. Należy przede wszystkim zaopatrzyć się w porządne kosmetyki, które pozytywnie wpłyną na kondycję naszej skóry. BANILA CO - Clean It Zero jest olejkiem hipoalergicznym, z którego pomocą bez najmniejszego problemu pozbędziemy się makijażu - ma konsystencję musu i fantastyczny skład. Myślę, że powinno zabraknąć go w Twojej kosmetyczce. Można zamówić go w sklepie internetowym https://cosibella.pl/product-pol-1170-B ... 00-ml.html
- teriada
Zdarza się, że skóra mojej twarzy staje się przetłuszczona i dzięki rześkiemu tonikowi lawenda Hildegard Braukmann pozbywam się sebum i skóra jest matowa. Nie lubię kiedy ona się błyszczy i dlatego kosmetyki tego typu bardzo mi odpowiadają. Tonik to dla mnie świetne odkrycie.
- fiona45
Poczytaj również o olejku CBD ma naprawdę magiczną moc. Zerknij na https://canamo.pl/blog/dlaczego-olej-cb ... m-spektrum . Rewelacyjny jak na moje oko do takich działań. Warto spróbować takich nowości na rynku.
- Slavka
Ja mam tłustą i tu też używam oczywiście odpowiednich do tej kosmetyków. Znalazłam nawet na stronie https://evospa.pl/zabiegi-dla-cery-tlustej specjalne zabiegi do mojej cery. Warto także i takimi rzeczami się zainteresować.
Post autor: królowa »
na mnie świetnie działa maseczka z glinki neem i drzewa herbacianego od Orientany! najlepsze co moze byc!
- Ogrodnik78
Post autor: Ogrodnik78 »
Witam,co sądzicie o tym,aby zainwestowac w badania dermatologiczne? Czy uwazacie,ze to dobry pomysl? https://www.derm-al.pl/pl/elektrokoagul ... wlokniakow Prosze o wasze opinie, pozdrawiam.
Post autor: kamilaś »
Ja uwielbiam koreańskie kosmetyki ze sklepu https://skin79-sklep.pl/ , idealnie pielęgnują moją skórę i włosy.
Podoba mi się też to, że szybko jest realizowane zamówienie, a także mają one korzystną cenę Moja siostra też tutaj zawsze robi zamówienia
Podoba mi się też to, że szybko jest realizowane zamówienie, a także mają one korzystną cenę Moja siostra też tutaj zawsze robi zamówienia
Wróć do „Bądź piękna! Wszystko o kosmetykach i pielęgnacji”
Przejdź do
- Forum
- ↳ Biżuteria
- ↳ Biżuteria męska
- ↳ Zegarki męskie i damskie, oferty, historie, trendy
- ↳ Biżuteria dla dzieci
- ↳ Znane i cenione marki - opinie
- ↳ Pielęgnacja, czyszczenie - jak zadbać o biżuterię
- ↳ Ślub
- ↳ Porady
- ↳ Różne