Atopowe zapalenie skóry - jakie kosmetyki?
To miejsce pełne kosmetyków i opisanych rytuałów pielęgnacyjnych. Dzielimy się doświadczeniami z kosmetologii i nowościami z drogerii. To miejsce na wymianę kosmetyków, podpowiedzi jak dbać o siebie, o swoją cerę oraz triki make upowe! Dzielimy się ciekawostkami znalezionymi w sieci.
- PannaMigotka
Atopowe zapalenie skóry - jakie kosmetyki?
Post autor: PannaMigotka »
Jakie kosmetyki najlepiej sprawdzą się na atopowe zapalenie skóry?
Tutaj https://www.dermoklinika.pl/dermatologi ... enie-skory czytałam co nieco o tym schorzeniu.
Wiadomo, że potrzebna jest pomoc dermatologa.
Może ktoś z was doda też coś od siebie?
Będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi.
Tutaj https://www.dermoklinika.pl/dermatologi ... enie-skory czytałam co nieco o tym schorzeniu.
Wiadomo, że potrzebna jest pomoc dermatologa.
Może ktoś z was doda też coś od siebie?
Będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi.
- Melanie
Re: Atopowe zapalenie skóry - jakie kosmetyki?
A czy ktoś z Was stosował na AZS maść wykonaną z przepisu lekarza w aptece? Dermatolog przepisał mi taką receptę i wczoraj odebrałam z apteki DOZ, póki co nie mogę jeszcze wyrazić opinii, ale jestem dobrej myśli:)
- Anastazja29
Post autor: Anastazja29 »
Zgadzam się:) Dermokosmetyki z serii Atopis od NovaClear doskonale sprawdzają się w pielęgnacji skóry atopowej, suchej i wrażliwej. W swojej ofercie mają zarówno produkty do delikatnego oczyszczania jak: pianki i żele, jak również ochronne kremy, balsamy czy spray bogaty w składniki łagodzące uporczywe swędzenie i podrażnieniarozyczka pisze: ↑12 lut 2020, 13:28 świetnie sprawdzają sie produkty od novaclear, maja cała serie storzona specjalnie do skóry z AZS. polecam.
- maksik
Na pewno warto sięgać po dermokosmetyki dla skóry atopowej. Dermatolog zaleci na pewno jakąś serie. Ale w leczeniu ważne jest codzienna pielęgnacja i nawilżanie. I wiele osób poleca do pielęgnacji naturalne oleje jak np. olej z konopi siewnej. Olejarnia Niwki ma go w ofercie, ale ma też olej z czarnuszki który również pomaga.
- Irma 34
A co sądzicie o stosowaniu takich produktów przy azs https://konopieizdrowie.pl/pl/producer/Annabis/27 ? Z tego co wiem bowiem, doskonale nawilżają i odżywiają skórę. Ponadto produkty na bazie konopi są wykorzystywane także przy różnego rodzaju problemach skórnych, może więc bardzo wziąć je pod uwagę:).
- maksik
Jeśli mamy stwierdzone AZS to na pewno dermatolog przepisał nam na początek maści które zaleczą stany zapalne. W tej chorobie najważniejsze jest to by nawilżać skórę. Dlatego muszą to być kosmetyki nawilżające. Najlepiej dermokosmetyki. Na https://www.lek24.pl/ jest dostępny bardzo duży wybór marek, które mają te kosmetyki w ofercie. Na pewno dermatolog również coś zalecił. Ale należy pamiętać, że pielęgnacja i nawilżanie jest konieczne już na zawsze. Bo inaczej objawy znów powrócą.
- sławojka
Najlepiej wyłącznie ateczne, czyli sprawdzone i przebadane. Im prostszy skład, tym lepiej. No i oczywiście maść Dermaveel - działa świetnie, dzięki niej wiele razy uniknęłam leków ze sterydami.
Post autor: MartaŁ »
Dla mnie najlepsze i najskuteczniejsze okazały się dermokosmetyki z exomega control. Stosuję już jakiś czas i widzę dużą poprawę. Bardzo lubię płyn do kąpieli Kojąca kąpiel bo nawilża skórę oraz łagodzi okropne uczucie swędzenia, które już nie raz nie pozwoliło mi spać spokojnie w nocy
Post autor: łuska »
Żel do twarzy na AZS: https://hermzlabs.pl/collections/frontp ... wash-500ml jest według mnie godnym polecenia produktem. Rewelacyjny produkt jak i cała marka. Skora jest świetnie nawilżona i delikatna. Nawet mogę zrezygnować z balsamu w moim przypadku.
- Ogrodnik78
Post autor: Ogrodnik78 »
Witam,co sądzicie o problemach skornych? zalezy mi na tym,by dowiedziec sie jak najwiecej na temat kosmetykow dermatologicznych. https://febumed.pl/ Co o tym sądzicie? Czy wy korzystaliscie z takich specjalistycznych kosmetykow? Prosze o wasze opinie,czuję,że muszę ratować swoją skorę.
Post autor: Oluś90 »
Kosmetyków na zapalenie skóry jest bardzo dużo, dlatego też warto wiedzieć, które są najlepsze. Według mnie warto rzucić okiem na https://klinikaotco.pl/artykuly/atopowe ... nie-skory/ Na tej stronie znajdziecie bardzo dużo informacji na temat atopowego zapalenia skóry.
Post autor: Jeżyk »
Przede wszystkim to nie kosmetyki tylko emolienty są specjalnie przeznaczone do pielęgnacji skóry atopowej. Zwykłe kosmetyki mogą jeszcze dodatkowo wysuszać czy podrażniać skórę. Ja używam emolientów z exomega control - zalecenie lekarza. Do mycia ciała używam olejku, który doskonale dba o odpowiednie nawilżenie skóry, oraz łagodzi podrażnienia i swędzenie
- glumi
Moja 4-letnia córka ma AZS, skóra ciągle swędzi i się czerwieni. Szukam jakiegoś łagodnego kremu, który pomoże jej przetrwać to cholerne swędzenie. Macie coś sprawdzonego?
Co możęcie świadomie polecić?
Co możęcie świadomie polecić?
- Anetka
Cześć! Mój mały też miał okropne AZS i aż mi serce pękało, jak się drapał do krwi. Przerobiłam różne kremy, ale najlepiej sprawdza się Atopicin: atopicin.pl/sklep/krem-do-skory-atopowej. Smaruję dwa razy dziennie – rano przed wyjściem i wieczorem po kąpieli. Krem szybko się wchłania, nie brudzi ubrań, a przede wszystkim skóra jest mniej napięta i córka mniej się drapie. Po tygodniu zauważyłam, że czerwone plamy stały się bledsze, więc myślę, że warto spróbować. Najważniejsze, żeby smarować regularnie, bo bez tego efekty są krótkotrwałe.
Wróć do „Bądź piękna! Wszystko o kosmetykach i pielęgnacji”
Przejdź do
- Forum
- ↳ Biżuteria
- ↳ Biżuteria męska
- ↳ Zegarki męskie i damskie, oferty, historie, trendy
- ↳ Biżuteria dla dzieci
- ↳ Znane i cenione marki - opinie
- ↳ Pielęgnacja, czyszczenie - jak zadbać o biżuterię
- ↳ Ślub
- ↳ Porady
- ↳ Różne